Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2017 » Червень » 14 » Краєзнавча експедиція с.Молодецьке-м.Умань

Ось і закінчився навчальний рік. Традиційно на станції юних туристів міста Умані розпочався період походів, в яких гуртківці на практиці удосконалюють знання і вміння, здобуті на заняттях по туризму. У свій перший в житті похід вирушили туристи гуртка пішохідного туризму Сигида Каріна, Онопрієнко Тетяна, Паламарчук Олексій, Троценко Віталій, Майстренко Володимир та Хлівнюк Володимир.Маршрут групи пролягав через села Старі Бабани, Молодецьке, Танське та Дмитрушки і закінчився біля стін рідної школи №14.


Похмурий вітряний ранок 9 червня (день виходу групи) не зіпсував настрою гуртківцям. Навпаки, прохолода сприяла швидкому переходу групи від Старих Бабанів до села Молодецького, у якому діти зустрічалися та спілкувалися з цікавими людьми, ознайомилися з історією села, відвідали місцеву бібліотеку та школу, де для них були проведені екскурсії.

Крім спортивно-туристичної складової похід передбачав також пошукову роботу: адже у селі Молодецькому проводилися дослідження, пов’язані із життєвим шляхом та науковим доробком несправедливо забутого земляка – народознавця Х.П.Ящуржинського.

Але головне в поході – це звичайно ж активний відпочинок. Вперше за своє життя вирощені в умовах міського комфорту діти пішки ще й з вантажем на плечах подолали такий шлях, самотужки будували намети, вчилися готувати на вогнищі, спали без тата і мами просто зоряного неба під повним місяцем ще й після страшилок на ніч, вигаданих керівником групи. Та ніякі труднощі не змогли зіпсувати враження від краси української природи, запаморочливих пахощів польових трав, неперевершеного смаку страв з димком та дружніх розмов пізно ввечері біля вогнища.

Будьмо впевнені: перший крок у туристському житті зроблено впевнено і без зволікань. І вже чітко зрозуміло – він далеко не останній. У добру путь!

Автор: Баранюк А.А.


Автор: Kaskader | 20.04.2024 | Переглядів: 719 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]