Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2018 » Вересень » 28 » Міський Зліт до Дня туризму

Традиційно, напередодні Всесвітнього дня туризму, Станція юних туристів м. Умань проводить загальноміський захід – Зліт, присвячений Всесвітньому дню туризму серед учнів закладів загальної середньої освіти. Не став виключенням і цей навчальний рік: 26 вересня на стадіоні «Сокіл» більше 150 учнів навчальних закладів нашого міста мали змогу випробувати свої сили в туристських конкурсах та на різних дистанціях. Для учасників змагань було організовано 3 дистанції: пішохідний туризм був представлений дистанцією «Смуга перешкод», велосипедний туризм – дистанцією «Фігурне водіння велосипеда» і спортивне орієнтування – дистанцією «Орієнтування за вибором». Паралельно з дистанціями учасники мали змогу спробувати свої сили в організації туристського побуту: розпалюванні вогнища на швидкість, встановлені намету та укладанні рюкзака на правильність і швидкість – саме такими видами була представлена «Конкурсна програма» Зльоту.

Крім того, у рамках Зльоту, був проведений міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – змагання на дистанції «Смуга перешкод».



Цього дня кожний учасник мав змогу показати свої вміння за вподобаннями: хтось вправно керував велосипедом, виконуючи доволі складні фігури, хтось спритно долав природні перешкоди по мотузках, а хтось швидко знаходив контрольні пункти в лісопарковій зоні. І боротьба виявилася не аби якою, адже позмагатися прийшли 20 команд від усіх 14 навчальних закладів нашого міста, а ЗОШ № 3,5,9 і 14 виступали двома командами (у молодшій і старшій вікових групах). Тож веселий настрій, азарт та дух боротьби панував протягом усього Зльоту.

Радості та суму цього дня було чимало, але перемагає, як відомо, найсильніший. Завдяки наполегливій підготовці, вмілій роботі наставника та чималій підтримці вболівальників впевнену перемогу на Зльоті у комплексному заліку здобули команди ЗОШ № 14 (старша вікова група) та НВК № 7 (молодша вікова група). Призерами стали команди ЗОШ № 14 і 3 серед менших учасників та ЗОШ № 3 і 4 серед старших учасників. Підготували їх керівники команд: Баранюк А.А., Ладигіна А.В., Яроцька Н.А., Кравцова В.В.



А на міському етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») впевнену перемогу здобув козацький рій ЗОШ № 11 (виховник рою Олійник Г.І.), трохи поступилися їм, але увійшли в трійку призерів козацькі рої ЗОШ № 14 (керівник рою Ткач Ю.А.) та ЗОШ № 9 (керівник рою Латуринська Н.Й.)

Тож Зліт у цьому році пройшов успішно завдяки активній участі команд шкіл, злагодженій роботі працівників нашого закладу та неоціненій допомозі наших давніх друзів і партнерів – студентів кафедри географії та методики її навчання Уманського педуніверситету та її завідувачу Браславській Оксані Володимирівні.



Автор: Kaskader | 24.04.2024 | Переглядів: 561 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]