Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2018 » Грудень » 26 » Особисто-командні змагання з пішохідного туризму

На вулиці то дощ, то сніг, то заметіль… А на Станції юних туристів м. Умань завжди тепло і затишно, а буває, навіть, і «спекотно». Ось, наприклад, як минулого тижня, коли з 17 по 21 грудня в нашому закладі проходили особисто-командні змагання з пішохідного туризму в приміщеннях серед гуртківців СЮТур. Щодня юні спортсмени демонстрували свої знання з техніки пішохідного туризму, вміння швидко і безпечно долати природні перешкоди, навички роботи з туристським спорядженням та обладнанням. В спеціально обладнаній залі було організовано 15 технічних етапів, що імітують природні перешкоди в поході. Учасники, разом зі своїми наставниками, самостійно обирали кількість та порядок проходження етапів, спосіб їх подолання, формуючи власну тактику проходження дистанції. В залежності від складності етапу, способу його проходження учасникам нараховувалися бали, а за порушення техніки знімалися штрафні бали. Підсумки підводилися серед хлопців та дівчат окремо по кількості набраних за 15 хвилин «чистих» балів за проходження технічних етапів. Змагалися юні спортсмени парами у 3 вікових групах: молодшій (1-5 клас), середній (6-8 клас) і старшій (9-11 клас).



15 хвилин, 15 етапів і жодної помилки – саме така формула перемоги була на цих змаганнях. І нею скористалася вихованка гуртка «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Кошеленко О.В.) Чернецька Анастасія, яка єдина з усіх учасників змагань пройшла всі етапи за контрольний час і отримала лише 5 штрафних балів, ставши беззаперечним переможцем не лише в своїй середній групі, а й серед інших вихованців. Гідно виступив у середній групі і Паламарчук Олексій, який набрав 393 бали із 475 можливих і посів І місце серед хлопців. В молодшій віковій групі порадували результатом Іщенко Іван і Письменна Анастасія, які з мінімальними порушеннями пройшли 11 і 9 етапів відповідно, що і дало їм можливість здобути перемогу у своїй групі. В старшій віковій групі переможцями стали Марущак Анастасія та Власюк Дмитро.

За результатами 4 кращих учасників було підведено командні результати, де заслужену перемогу здобули: команда гуртка «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк А.А.) в середній віковій групі та «Юні туристи-краєзнавці» (керівник гуртка Марущак І.О.) в молодшій віковій групі.

Тож вітаємо переможців і призерів змагань, які вже цього тижня біля новорічної ялинки отримали свої нагороди, а також їх наставників і бажаємо подальших успіхів в улюбленій справі!



Автор: Kaskader | 25.04.2024 | Переглядів: 468 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]