Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2017 » Липень » 15 » Табір "Мандрівник" - 2017

«Ні дня без улюбленої справи» - саме таке життєве кредо має більшість вихованців станції юних туристів м. Умань. Не виключенням є і літній період – багатоденні подорожі, навчально-тренувальні збори, змагання і, звичайно, - довгоочікуваний табір «Мандрівник». Так і цього літа, протягом 3 тижнів, десятки дітлахів мали можливість не лише відпочити, і й продовжити займатися туризмом та краєзнавством в таборі з денним перебуванням «Мандрівник», який щорічно організовується нашим закладом в рамках оздоровчої літньої кампанії.

Що ж цікавого та нового підготували педагогічні працівники закладу для своїх вихованців в цьому році?


Влітку 2017 року велика увага приділялася не лише змістовному та корисному дозвіллю, а й вихованню – патріотичному, національному, соціальному, культурному та фізичному. Кожен день табірної зміни був тематичним, присвяченим певним видам діяльності. В рамках цих тематичних днів, для виявлення творчих здібностей та талантів у дітей було заплановано та проведено ряд загально табірних заходів, а саме: ігри «Най, най, най!», творчий конкурс «СЮТур має таланти», конкурси на найкраще розфарбовування та костюм, стрільців з луку на приз «Соколиного Ока», конкурс нечутного кроку, малюнки на асфальті тощо.

Велика увага, традиційно, приділялася залученню дітей до туристсько-спортивної та краєзнавчої діяльності. В передостанній день табірної зміни було проведено «День туризму», де діти змагалися на справжній туристській «Смузі перешкод» та опановували основи спортивного орієнтування. Краєзнавча робота була представлена переважно екскурсіями, де діти опановували різні види краєзнавства: етнографічне (діючий водяний млин у с.Коржова, майстер-клас по виготовленню «живого» хліба), географічне (планетарій та музеї УДПУ), історичне (ДІАЗ «Стара Умань» та пішохідний маршрут «Уманська фортеця»).


Дуже змістовними та цікавими були заходи, спрямовані на військово-патріотичне та національно патріотичне виховання підростаючого покоління: екскурсія у військову частину, написання листів, виготовлення листівок, малюнків та оберегів для учасників АТО, конкурс малюнків «Україна в моєму серці», брейн-ринг «Чи знаєш ти свою Україну», відвідання єдиного в Уманському районі пам’ятнику «Небесній сотні».

Значна увага приділялася фізичному розвитку кожного вихованця. Одразу після лінійки, щодня, діти виконували комплекс оздоровчих вправ на свіжому повітрі. Протягом дня, в перервах між підготовкою до загальнотабірних заходів, проводилися міні-змагання з волейболу, стріт-болу, тенісу, рухливі ігри, естафети. А в останній день червня пройшов «День спорту», де було проведено турнір з «Домбайського боксу», спортивні змагання з настільного тенісу, шахово-шашковий турнір. І, звичайно, найочікуваніша поїздка для маленьких «мандрівчат» - у аквазону с. Ятранівка. Купання в басейні, рухова активність на свіжому повітрі, ігри та забави протягом дня – всі умови для оздоровлення.

Протягом всієї зміни діти мали можливість отримати спеціальні фішки за участь та здобуті у заходах місця і обміняти їх на різноманітні на призи, а на закритті табірної зміни всі учасники отримали приємний сюрприз-подарунок (авторський магніт-сувенір СЮТур) кожній дитині.


Автор: Kaskader | 24.04.2024 | Переглядів: 460 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]