Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2016 » Жовтень » 1 » Зліт, присвячений Всесвітньому дню туризму серед гуртківців

27 вересня найромантичніші люди усього світу відзначають своє свято – Всесвітній День туризму. Походи, зустрічі, вечори – і всі туристи знову збираються разом, щоб насолодитися єдністю з природою та пригадати найприємніші моменти свого життя. Таку ж гарну традицію мають і самі юні прихильники туризму нашого міста – вихованці СЮТур м.Умань. Щороку вони збираються в лісовому масиві урочища Сурчане, щоб розпочати туристський сезон нового навчального року. Не став виключенням і цей рік – вранці 24 вересня стежками лісу затупотіли ноги юних туристів, запахло димком із вогнищ, зашкварчали туристські страви в казанках. А ще – почалася інтенсивна підготовка до змагань, адже саме до Дня туризму станція юних туристів м.Умань проводить Зліт для своїх гуртківців. Робота в лісі кипіла: організатори змагань разом із студентами природничого факультету УДПУ готували етапи дистанції "Смуга перешкод", учасники змагань востаннє перевіряли необхідне спорядження, а батьки та глядачі займалися туристським побутом і обирали вдалі місця для підтримки своїх команд.



І ось – урочисте відкриття Зльоту: вітальне слово директора Кучеренка В.А., напутні слова головного судді Зльоту Дегтярьова Є.В., і найхвилююча та найочікуваніша мить – нагородження переможців та призерів конкурсу "Кращий гурток року". Цього року дипломи СЮТур м.Умань отримали: за І місце – вихованці гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Дегтярьов Є.В.), ІІ місце – гурток "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.), ІІІ місце – гурток "Спортивне орієнтування" (керівник гуртка Марущак І.О.).

15 хвилин на підготовку і – вперед за черговими перемогами на перших змаганнях у цьому навчальному році. Традиційні конкурси Зльоту "Встановлення намету", "Розпалювання вогнища" та "Укладка рюкзака" стали справжнім випробуванням для гуртківців-новачків, які щойно прийшли до гуртків, і справжньою перевіркою вмінь для "бувалих" спортсменів, які вже не перший рік виборюють право отримати грамоти за найкраще виконання найголовніших туристських побутових дій. "Родзинкою" цьогорічного Зльоту стала дистанція "Смуга перешкод", адже всі технічні етапи передбачали подолання справжніх природних перешкод і поставлені були на водних об’єктах. По колоді та за допомогою вертикально підвішеної мотузки діти перебиралися на протилежний берег річечки, по купинах і за допомогою жердин долали заболочену місцевість, траверсували схил по лабіринту. Не зважаючи на труднощі подолання дистанції всі учасники добралися до фінішу цілими і щасливими, але не зовсім чистими. Проте не було претензій до суддівства, адже мокрі ноги і кросівки у багнюці одразу видавали тих, хто не зовсім "чисто" пройшов дистанцію. Така напруга і азарт трималися весь час поки тривали змагання, а після фінішу останньої 15 команди, несподівано утворилися ще дві команди – команда з числа батьків та суддів-студентів, які натхненні виступом юних туристів також наважилися спробувати свої сили в двобої з природою.

Було багато перемог і поразок, вигуків від щастя і сліз від невдач. Але, звісно, перемогли найкращі і найспритніші – команди гуртків "Юні скаути" (керівник гуртка Луговацький А.І.), "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Шпеник С.В.), "Юні туристи-краєзнавці" (керівник гуртка Кошеленко О.В.).

Закінчилися змагання, вгамувалися емоції, речі розпаковані по рюкзаках і втомлені, але, неймовірно щасливі та пропахлі димом і осіннім палим листям юні туристи, розбрелися по домівках. Але вже з понеділка вони знову прийдуть до станції юних туристів м.Умань на свій улюблений гурток, до рідного наставника, щоб продовжити опановувати ази свого улюбленого заняття.

А ми вдячні професору УДПУ ім. Павла Тичини Браславській Оксані Володимирівні, яка разом зі своїми студентами природничого факультету вже не вперше надає нам допомогу в підготовці дистанції та суддівстві змагань. І сподіваємося, що Зліт до Дня туризму серед гуртківців СЮТур стане гарним початком туристської діяльності для всіх його учасників.

Автор: Kaskader | 25.04.2024 | Переглядів: 515 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]