Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2018 » Лютий » 14 » Змагання з топографії серед гуртківців

Без знання азів топографії і орієнтування доля туриста може бути невтішною. Саме тому, під час навчання в гуртках СЮТур, цій тематиці приділяється достатньо багато уваги. А щоб перевірити життєво необхідні для будь-якого мандрівника знання та навички, щорічно для вихованців закладу проводяться змагання з топографії. Не став виключення і цей навчальний рік: десятки юних туристів з 5 по 9 лютого мали змогу продемонструвати свої знання з топографічної підготовки, а також позмагатися за звання «кращого топографа СЮТур». Юні туристи вирішували цікаві, але не такі вже й прості, завдання по роботі з картою та спеціальними вимірювальними приладами. На 6 етапах змагань наші топографи вимірювали відстані на карті та працювали з масштабом, читали рельєф та визначали сторони горизонту за місцевими ознаками, визначали азимути до населених пунктів та розпізнавали топографічні знаки. Змагання проводилися у 3 вікових групах, для кожної з якої були розроблені завдання з урахуванням вимог програми та вікових особливостей вихованців.



Із завданнями справилися всі учасники, але набрали найбільшу кількість балів та стали переможцями Красовська Анна (старша вікова група), Онопрієнко Тетяна (середня вікова група) та Головчук Іван (молодша вікова група). Дещо поступилися їм та посіли друге місце Марущак Анастасія (старша вікова група), Паламарчук Олексій (середня вікова група) та Черноус Софія (молодша вікова група). А замкнули трійку лідерів Пічкур Діонісій (старша вікова група), Довгопола Анастасія (середня вікова група) та Іваненчук Олександр (молодша вікова група).

За результатами командного заліку в старшій віковій групі перемогу здобула команда гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Марущак І.О.), в середній віковій групі кращою виявилася команда гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.), а серед найменших топографів впевнено вийшла на перше місуце команда гуртка "Юні туристи-краєзнавці" (керівник гуртка Марущак І.О.).

Тож вихованці гуртків СЮТур гідно витримали чергову перевірку вкрай важливих для будь-якого туриста знань і тепер впевнено та легко можуть готуватися до подорожей та походів.



Автор: Kaskader | 24.04.2024 | Переглядів: 484 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]