Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2019 » Лютий » 12 » Змагання з топографії серед гуртківців СЮТур

Кожен турист, який вирушив у похід обов’язково повинен вміти користуватися картою та планом , визначати азимути, вимірювати відстані на карті. Знання умовних топографічних знаків допоможе вийти групі туристів з невідомих та складних ситуацій. Саме тому топографічній підготовці в нашому закладі приділяється чимала увага. А щоб перевірити рівень обізнаності та практичних вмінь у вихованців, щороку, взимку, проводяться змагання з топографії. Не став виключенням і цей навчальний рік – і з 4 по 8 лютого десятки юних туристів змагалися у вирішені непростих завдань із топографії. Змагання проводились за віковими групами: молодша та старша. В кожній групі були різні завдання з урахуванням програмного матеріалу та вікових особливостей учасників. На виконання кожного завдання відводилося по 10 хвилин, а етапів із завданнями було шість: «Таємниця топографічного знаку», «Карта і вимірювання відстаней на ній», «Читання рельєфу», «Володіння компасом та рух за азимутом», «Пам’ять карти» та «Орієнтування за місцевими ознаками та небесними світилами». За вірно виконані завдання учасникам змагань нараховувалися бали і по їх максимальній кількості визначалися переможці та призери змагань.



Всі учасники змагань виконали завдання. Найкращі результати виявили наступні вихованці: старша вікова група – призерами виявилися виключно дівчата: Марущак Анастасія на 5 балів обійшла Красовську Анну і замкнула трійку лідерів Сигида Карина. А в молодшій віковій групі перемогу здобула Акімова Анастасія, призерами стали: Вікнянський Дмитро та Тицькун Владислав.

Командний залік підводився по 4 кращих результатах в особистому заліку. Абсолютним чемпіоном в старшій віковій групі став гурток «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк Андрій), всі три команди якого стали призерами змагань. В молодшій віковій групі перемогу здобув гурток «Юні туристи-краєзнавці» (керівник гуртка Марущак Ілона).

Вітаємо переможців і призерів змагань і сподіваємося, що отримані знання і досвід знадобиться юним туристам в подальшому житті.

Автор: Kaskader | 23.04.2024 | Переглядів: 477 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]