Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2019 » Травень » 13 » Змагання з пішохідного туризму серед гуртківців

Сонячного весняного дня десятки юних туристів разом із своїми наставниками, друзями та батьками зібралися в лісовому масиві на околиці нашого міста в урочищі Звірки, щоб позмагатися, відпочити, оздоровитися та гарно провести вільний час. 12 травня 2019 року відбулися останні в цьому навчальному році змагання серед гуртківців СЮТур.

Після таборування, шикування та жеребкування найкращі туристи-спортсмени гуртків у складі своїх команд приступили до змагань з пішохідного туризму. Змагання проводилися на дистанції «Смуга перешкод», яка складалася з блоку А (етапи: «Навісна переправа через яр», «Переправа по мотузці з перилами через яр», «Спуск по схилу», «Підйом по схилу») та блоку Б (етапи: «Рух по купинах», «Рух по жердинах», «Встановлення намету»). Всі етапи дистанції проходили з окремим стартом на кожному із них, за проходження етапів команді нараховувалися бали, а суддівство відбувалося за безштрафовою системою. Команди вибудовували тактику проходження дистанції в залежності від рівня підготовленості її учасників: від найпростішого технічного проходження до ускладненого, з організацією супроводження та транспортування вантажу по етапах.



Змагалися гуртківці різного віку: 3-5 клас (молодша вікова група), 6-8 клас (старша вікова група). Змагання проходили динамічно, цікаво та захоплююче. Найбільшу кількість балів, звичайно, набрали команди старшої вікової групи і посіли відповідні місця: І місце (204,5 бала) – гурток «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк А.А.), ІІ місце (176 балів) – гурток «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Кошеленко О.В.), ІІІ місце (171,5 бала) – гурток «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Марущак І.О.). Трохи поступилися їм, але показали гідний результат команди молодшої вікової групи – в трійку призерів увійшли команди гуртків «Юні туристи-краєзнавці»: І місце (129,5 бала) – керівник гуртка Коцур І.В., ІІ місце (105,5 бала) – керівник гуртка Мельник Ю.В. і ІІІ місце (103 бала) – керівник гуртка Кошеленко О.В. Значну допомогу в облаштуванні етапів та суддівстві змагань надали наші старші вихованці Меркуш Володимир, Красовські Катерина і Анна.



Усі команди за підсумками змагань були нагороджені грамотами СЮТур. А ті, хто не отримав того дня нагороди, дістали неймовірно позитивний заряд енергії, адже смачнюча каша з вогнища, запашні сардельки над вогнем, неймовірної краси краєвиди затьмарили всю гіркоту поразки у той день.



Автор: Kaskader | 27.04.2024 | Переглядів: 482 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]