Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2013 » Березень » 23

З 18 по 23 березня 2013 року для гуртківців нашого закладу проводилися командні змагання з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. 20 команд, а це 80 учасників, від 14 гуртків в спеціально обладнаній залі СЮТур змагалися за перемогу на дистанції «Смуга перешкод» у трьох вікових групах. Юні туристи-спортсмени демонстрували свої вміння не лише швидко і правильно долати умовні природні перешкоди, а й злагоджено та дружньо діяти в команді, допомагаючи один одному. Етапи дистанції добре знайомі учасникам змагань, але відповідальність не лише за себе, а й за дії всієї команди, намагання не підвести своїх товаришів та наставників, придали не аби якої напруженості цим змаганням.

Найчисельнішою та найактивнішою виявилася молодша вікова група, в якій 52 гуртківця 7-10 років, не зважаючи на ще зовсім юний вік, показували свою добру технічну підготовленість на непростій для них дистанції. Гарний рівень підготовки мали більшість учасників, але все ж таки заслужену перемогу здобула команда гуртка «Туристи-краєзнавці» (керівник гуртка Панасюк Я.Д.), ІІ місце посіла команда гуртка «Географи-краєзнавці» (керівник гуртка Джога Н.Д.), ІІІ місце – «Юні туристи-краєзнавці» (керівник гуртка Марущак І.О.).

Середню групу представляли три команди, де кращою стала команда гуртка «Екологи-краєзнавці» (керівник гуртка Джога Н.Д.).

Цікавою та запеклою боротьбою відзначилися змагання в старшій віковій групі, де в чотирьох командах капітанами були гуртківці, які мають немалий змагальний досвід та неодноразово ставали переможцями обласних змагань. І все ж таки, в напруженій боротьбі, перемога дісталася команді гуртка «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Дегтярьова Н.В.), призерами стали команди гуртка «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк А.А.) – ІІ та ІІІ місця. За результатами змагань гуртківці отримають довідки про присвоєння відповідних спортивних розрядів згідно зайнятих місць.

Ось так пройшли змагання з пішохідного туризму, які дають нашим вихованцям не лише цікаве та змістовне дозвілля у вільний від навчання час, безліч позитивних емоцій, а й фізичне вдосконалення та виховання взаємодопомоги, жаги до перемоги і зміцнюють командний дух. А вже наступного тижня, під час весняних канікул, на учнів шкіл нашого міста чекає «Тиждень туризму», де школярі зможуть познайомитися з роботою нашого закладу і спробувати себе в туристській діяльності.



Автор: Kaskader | 23.03.2013 | Переглядів: 424 | Коментарів: 0