Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Січень » 06

Станція юних туристів м. Умань – один із небагатьох закладів туристсько-краєзнавчого напрямку в Черкаській області, який має власний спеціально обладнаний тренувальний зал для занять пішохідним туризмом. Це дає можливість протягом усього навчального року, не залежно від погодних умов, відпрацьовувати техніку подолання природних перешкод, командні та особисті тактичні дії. Окрім гурткових занять в ньому проводяться різноманітні змагання з пішохідного туризму, масові заходи для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста в канікулярний період.

З 23 по 28 грудня 2013 року в нашому закладі проходили особисто-командні змагання з пішохідного туризму в закритих приміщеннях серед гуртківців СЮТур, які вже стали улюбленими для більшості наших вихованців. Впродовж цілого тижня 78 гуртківців змагалися на дистанції «Смуга перешкод» у трьох вікових групах. Дистанція змагань була продумана таким чином, щоб охопити техніку подолання основних видів перешкод у справжньому туристському поході: це і подолання яру по навісних переправах, паралельних мотузках та колоді, і підйом та траверс скельної ділянки, і підйоми-спуски по схилу та по вертикальних перилах. А учасники старшої вікової групи ще й самостійно організовували перила на етапі «Спуск по вертикальних перилах». І хоч перелік етапів для всіх вікових груп був однаковим, дистанції відрізнялися складністю проходження та організації подолання етапів.

Більшість учасників мужньо і вправно долали перешкоди та показали непоганий результат проходження дистанції. Але, все ж таки, переможцями в молодшій віковій групі стали: Совенко Владислав та Попова Олександра, в середній віковій групі – Каліновський Владислав та Власова Єлизавета, в старшій віковій групі – Смирнов Ярослав та Франчук Альона.

За підсумками особистих результатів в командному заліку перемогу здобули гуртки «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Дегтярьов Є.В.) в середній та старшій вікових групах , «Географи-краєзнавці» (керівник гуртка Джога Н.Д.) – в молодшій віковій групі.

Отож, хтось отримав чудовий подарунок до Нового року у вигляді грамоти за призове місце у змаганнях, а хтось – гарний стимул добре працювати та підвищувати свою майстерність. Тим більше під час зимових канікул робота в закладі продовжується і всі бажаючі гуртківці можуть з користю для себе провести вільний час. А для учнів шкіл міста пройдуть масові заходи, де кожний зможе спробувати себе в туристській діяльності.


Автор: Kaskader | 06.01.2014 | Переглядів: 452 | Коментарів: 0