Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2016 » Квітень » 06

Топографічна підготовка – один із основних розділів підготовки будь-якого туриста. Адже від вміння працювати з картою, визначати своє місцезнаходження та орієнтуватися в природних умовах залежить успішність проведення походу. Окрім використання топографічних навичок у туризмі, топографія є важливим елементом військової підготовки, що набуває актуальності в наш час, коли постає питання зміцнення обороноздатності країни, адже знання способів вивчення місцевості, навички в орієнтуванні і переміщенні на ній у різних умовах, вдень, вночі, за умови обмеженої видимості сприяють правильному використанню сприятливих властивостей місцевості для досягнення успіху у бою, допомагають швидко і впевнено орієнтуватися і витримувати заданий напрямок під час пересування і здійснення маневру на полі бою.

Так 6 квітня 2016 року на станції юних туристів м. Умань відбулися змагання з топографії серед учнів ЗНЗ міста. Цього року позмагатися у вмінні працювати з картою, компасом, курвіметром зібралися команди, учасниками яких були учні 6-8 класів, із 8 навчальних закладів міста.

Учасники змагань демонстрували свої знання та вміння швидко, а головне – правильно, працювати з картою: читати топографічні знаки, вимірювати відстані на карті за допомогою спеціальних пристроїв та підручних матеріалів, визначати населені пункти за азимутами і відстанями та орієнтуватися без карти за допомогою місцевих ознак.

Всі учасники змагань продемонстрували високий рівень знань та вмінь, але, як і у будь-яких змаганнях, обов’язково є переможці. В цьому навчальному році кращої була команда ЗОШ № 11 (представник команди Терещенко Т.Б.). Призерами змагань стали команди ЗОШ № 4 (представник команди Кравцова В.В.) та ЗОШ № 14 (представник команди Баранюк А.А.).

Вітаємо всіх переможців та призерів з вдалим виступом на змаганнях з топографії серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста і бажаємо їм успіхів у подальшій туристській діяльності.


Автор: Kaskader | 06.04.2016 | Переглядів: 431 | Коментарів: 0