Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2016 » Липень » 18 » Табір з денним перебуванням "Мандрівник"


Сонце пече,
Річка тече.
Влітку на вулиці так гаряче…

© Тартак


Саме тами словами хочеться розпочати розповідь про чергову літню оздоровчу кампанію, для участі у якій у нашому закладі традиційно організовано табір з денним перебуванням "Мандрівник". Цьогоріч тут мали змогу безкоштовно оздоровитися 37 дітлахів від 8 до 14 років.

Малі туристи щоденно приймали сонячні ванни, дихали свіжим повітрям, мали змогу пити ароматичні чаї, брали участь у спортивно-туристських конкурсах, забавах, іграх. Також під час табору діти відвідали військову частину, де отримали першу війську підготовку, а також мали нагоду не лише проїхатися справжнім пожежним автомобілем, а й перевірити на власній "шкірі" можливості пожежників у гасінні полум’я.



Традиційним для "мандрівчат" вже стала поїздка в музей трипільської культури с.Легедзино, де вони здійснили віртуальну екскурсію у більш ніж 5-тисячне минуле. Так як там попередньо відзначали свято Купала за древніми обрядами, то і дітлахи також мали можливість долучитися до виготовлення свищиків із глини, розтирання зерна у борошно ручними зернотерками тощо.

Очікувана поїздка в с.Ятранівка була, як завжди, веселою, захопливою та неймовірно цікавою. А там басейн, волейбольний майданчик, тенісні столи, місця для відпочинку на природі, пейнтбольний клуб, де дітвора вдосталь плюхалася у басейні, приймала сонячні ванни, грала у волейбол та теніс. А найрішучіші (і не тільки діти, а й дорослі) взяли участь у пейнтбольних битвах, де влучність, швидкість реакції, а також тактичні та стратегічні здібності дають можливість вийти переможцем у "дуельних перестрілках". А опісля цього всього – смачнючий обід на лоні природи.

Веселим та захопливим для "мандрівчат", як і інші дні, став День індіанця. Тут вони розмальовувалися та створювали образи "аля Чингачгук", стріляли із луків, вчилися нечутно підкрадатися та в бойовому танці вихоплювати "хвоста" у побратимів. Не менш захопливим був і турнір із Домбайського боксу, гра "Поле чудес", де малеча оволодівала ази орієнтування та складала слова-загадки. А ще безліч різноманітних ігор, конкурсів, забав та веселощів.

Проводились також в таборі і масові заходи з використанням елементів військово-патріотичної гри "Джура". Особливе захоплення викликали "Смуга перешкод", де діти мали нагоду оволодіти основними прийомами альпінізму за допомогою спеціального спорядження, та оригінальна гра-квест "У пошуках скарбів", в якій таборовики як справжні шукачі скарбів та пригод "обнишпорили" ближні території і знайшли бажані "багатства".

Було здійснено екскурсію підземеллями Василіанського монастиря та піший похід вуличками рідного міста під назвою "Уманська фортеця", під час якого вихованці табору мали змогу знову поринути у минуле свого міста та "пройтись" крізь часи козацтва-гайдамацтва. Також діти писали листи та малювали малюнки, які разом із маскувальною сіткою були передані до волонтерського центру "Разом", який відправить їх нашим бійцям-захисникам в зону АТО.

І наостанок було хвилююче прощання, обіцянки прийти на наступний рік знову в табір (а дехто виявив бажання відвідувати з 1 вересня і гуртки) та загальне фото на пам’ять.


Начальник табору Луговацький Андрій Іванович


Автор: Kaskader | 26.04.2024 | Переглядів: 559 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]