Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2019 » Травень » 13 » Відкриття туристичного сезону в м. Умань

11 травня 2019 року у сквері імені Тараса Шевченка відбулося офіційне відкриття туристичного сезону – 2019 в місті Умань. Не став осторонь цієї події і наш заклад, адже Станція юних туристів м. Умань є координатором і навчальним центром туристської роботи з учнівською молоддю нашого міста.

Інною Коцур, керівником гуртків СЮТур м. Умань, спільно з співробітниками Уманського краєзнавчого музею було розроблено та презентовано історико-краєзнавчий квест «Занурення у часі глибиною в 100 років». Учасникам квесту було запропоновано відгадати та відшукати історичні об’єкти, історія яких була зашифрована у загадках. До участі і квесті долучилися вихованці гуртка «Пішохідний туризм» (учні ЗОШ № 14) під керівництвом Андрія Баранюка. П’ять команд, протягом 1,5 години, використовуючи всі свої знання з історичного краєзнавства рідного міста, відшуковували величні та знакові архітектурні споруди: Костел Успіння Богородиці (нині – художнє відділення Уманського краєзнавчого музею), Жіноча гімназія (нині – НВК «Уманська міська гімназія…»), Будинок графа Волконського (нині одне з приміщень ДЮСШ), Військовий собор та театр-манеж (нині – споруда під назвою «Кінотеатр Черняховського»). Останнім пунктом квесту, який зібрав всіх учасників одночасно, став Уманський краєзнавчий музей, де цінними призами були нагороджені команди-переможці, а всі юні дослідники отримали пам’ятні подарунки та сертифікати участі у квесті.



Одночасно з квестом працівниками нашого закладу була облаштована ще одна локація у сквері – спортивна. Вихованці гуртка вищого рівня «Пішохідний туризм» під керівництвом Віталія Кучеренка провели майстер-клас по техніці подолання туристської «Смуги перешкод» з пішохідного туризму. Шестеро найкращих вихованців, які вже цього тижня представлятимуть наше місто на обласному етапі Чемпіонату України з пішохідного туризму, демонстрували свої вміння наводити переправи, долати їх самостійно та транспортувати по ним потерпілого і вантаж. Напружена робота (іноді, навіть, через сльози), десятки метрів мотузки, брязчання карабінів та жумарів, привертало увагу чисельних відвідувачів і викликало неабияке захоплення та здивування пересічних перехожих від майстерності наших юних спортсменів.

Тож Станція юних туристів м. Умань гідно представила свою роботу на міському фестивалі, розкриваючи багатогранні можливості туризму – від активного спорту до захоплюючого краєзнавства. Запрошуємо всіх небайдужих приєднуватися до туристичного життя і насолодитися принадами активного туризму в повній мірі!



Автор: Kaskader | 04.05.2024 | Переглядів: 455 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]