Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2016 » Липень » 7 » Водний похід ІІ ступеня складності по річці Південний Буг

Літо – прекрасна пора. Пора очікування чогось нового, незнайомого. Пора відкриттів та нових зустрічей. Ось так початок літа став справжнім пізнанням нового для групи гуртківців СЮТур м.Умань. Під керівництвом Баранюка Андрія Арсенійовича та його заступника Кошеленка Олексія Вадимовича з 11.06. по 16.06.2016 року юні гуртківці Барчук Роман, Власюк Дмитро, Кравець Дмитро, Кузнєцова Анастасія, Романова Юлія та Шевчук Олександр здійснили водний похід ІІ ступеня складності на байдарках по річці Південний Буг від села Райгород до міста Ладижин. Серед мандрівників досвід водних походів мав лише керівник групи, решта 7 учасників були новачками. Але це не стало на заваді гарного настрою, шаленого екстриму та незабутніх вражень.



Водний похід мав на меті не тільки виконання туристського нормативу, але й краєзнавчу, пізнавальну та оздоровчу задачу. І ми тепер можемо впевнено заявити: з поставленими завданнями впоралися.

Поряд із засвоєнням навичок керуванням байдарками та подоланням водних, не завжди простих шляхів, юні туристи встигали помилуватися прекрасними краєвидами та познайомитися з життям та побутом місцевого населення Побужжя.

Особливо дітей зацікавили та вразили умови життя так званих вимираючих сіл, яких, на превеликий жаль, немало на Вінниччині. Ніби зовсім з інших світів та часів серед неповторної природи вигулькує село Павлівка, основою якого є вулиця, на якій розміщено трохи більше, ніж три десятки жилих подвір’їв, в яких проживають люди похилого віку. Часто зустрічаються покинуті хати, зарослі бур’янами. Магазинів немає, дитсадка, школи, клубу тим паче. Незважаючи на такі "дрібниці", як відсутність сучасного комфорту, люди тут напрочуд щирі, привітні, відриті до спілкування і завжди раді прийти на допомогу.

Зовсім інша картина вимальовується ближче до кінця маршруту. Юні туристи мали змогу гарно відпочити протягом днювання на березі річки побіля великого та сучасного села Степашки. Ця місцевість популярна у відпочивальників, тому навколо села розміщено багато баз відпочинку. У самому селі гарно розвинена інфраструктура. Дітям пощастило поспілкуватися з головою місцевої сільської ради. Чоловік розповів багато цікавого та зворушливого про життя села під час голодомору та нацистської окупації. Інформація, що надійшла до дитячої уяви не із сторінок підручників,сильно вразила юні серця. З гордістю розповідав оповідач і про двох односельчан – Героїв Радянського Союзу.

Незважаючи на дощову погоду та не завжди лагідні хвилі Південного Бугу, враження від походу у юних мандрівників залишилися чудові. Адже неперевершена краса природи, нелякані птахи, що беруть гостинці майже з рук, лелеки та чаплі, що ніби зійшли із сторінок дитячих книжок і ходять поруч, дружна компанія, в якій завжди можна і весело пожартувати, і приємно помовчати біля вогнища, навіть смачна каша із запахом вуглинок залишаються у пам’яті назавжди. І далеко не у кожного дорослого є у запасі такі спогади, чи не так?


Автор: Kaskader | 27.04.2024 | Переглядів: 506 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]