Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2019 » Жовтень » 15 » Зліт гуртківців СЮТур

Розпочався новий навчальний рік, якого з нетерпінням чекали всі гуртківці Станції юних туристів м. Умань. Діти повернулися до занять в улюблених гуртках, до них приєдналися нові вихованці. І одразу ж почалася кропітка робота: хтось пригадував минулорічний матеріал, хтось тільки починав опановувати ази туризму, а хтось і вдосконалював свої уміння та навички. Адже вже в кінці вересня до Всесвітнього дня туризму нашим закладом проводяться перші змагання для гуртківців – туристський Зліт.



Цього року не лише погодні умови внесли певні корективи в терміни проведення, а трохи змінився формат проведення традиційних щорічних змагань і Зліт до Дня туризму пройшов у два етапи. Спочатку на території закладу, з 8 по 11 жовтня, діти мали змогу продемонструвати свої туристські вміння на дистанції «Смуга перешкод» та у конкурсній програмі. Найпростіші перешкоди: «Купини», «Жердини», «Колода», «Маятник», «Лабіринт» діти долали технічно та професійно, а конкурси: «Встановлення намету», «Розпалювання вогнища» та «Укладання рюкзака» показали рівень набуття гуртківцями основних умінь, необхідних юному туристу.



А вже 12 жовтня всі бажаючі гуртківці, їх батьки та педагоги СЮТур зібралися в мальовничій місцині нашого міста – урочищі Звірки. Там проходив другий етап Зльоту. Розпочався він з нагородження переможці та призери змагань, що проходили напередодні. Потім, протягом дня, юні туристи вчилися в реальних умовах організовувати бівак, готувати туристські страви на вогнищі, провели екологічну акцію по прибиранню прилеглої території. В обідню пору було також проведено конкурс туристських емблем та туристських страв «Ням-ням», де були відзначені найоригінальніші та найсмачніші «витвори» наших гуртківців. Потім всі відпочивали, насолоджуючись прекрасними краєвидами, грали в туристські ігри, спілкувалися з друзями…



Ось так весело, цікаво, а головне – з користю для тіла і душі пройшов цьогорічний Зліт, присвячений Всесвітньому дню туризму серед гуртківців СЮТур.

Автор: Kaskader | 26.04.2024 | Переглядів: 392 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]