Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2019 » Травень » 3 » Змагання з орієнтування серед гуртківців

Вміння орієнтуватися – важлива складова в підготовці будь-якого туриста. Тому вивченню розділу «Спортивне орієнтування» нашими вихованцями приділяється неабияка увага. А для перевірки вміння швидко, а головне – правильно, орієнтуватися на місцевості щороку закладом проводяться змагання зі спортивного орієнтування для гуртківців СЮТур. Не став виключенням і цей навчальний рік: з 23 по 26 квітня 2019 року всі бажаючі гуртківці мали змогу продемонструвати свої знання та вміння, отримані на заняттях гуртка, взявши участь у змаганнях. В цьому році змагання проводилися на двох дистанціях: «Орієнтування за вибором» та «Орієнтування на розміченій дистанції». Підсумки підводилися окремо серед хлопців та дівчат у двох вікових групах: молодша (3-5 клас), старша (6-8 клас).



У вівторок, 23 квітня, на території Грекового лісу, поблизу стадіону «Сокіл», для юних орієнтувальників було проведено «Орієнтування на розміченій дистанції». Учасники долали дистанцію, розмічену на місцевості прапорцями, та наносить на карту місцеположення кожного знайденого КП шляхом проколювання карти голкою у відповідній точці. За неточність нанесення місцеположення КП на карту кожному учаснику призначався штрафний час. Не всім вдалося повністю виконати поставлену задачу, але найкращий результат показали Довгопола Анастасія та Паламарчук Олексій в старшій віковій групі, Акімова Анастасія та Вікнянський Дмитро в молодшій віковій групі.



Протягом наступних трьох днів, 24-26 квітня, проходили змагання на території СЮТур на дистанції «Орієнтування за вибором». Особливістю цьогорічної дистанції було те, що учасникам за 1 хвилину (старша вікова група) і 2 хвилини (молодша вікова група) потрібно було найти максимальну кількість контрольних пунктів, які мали різну оціночну вартість, та набрати максимально можливу кількість балів. Найдальші КП оцінювалися в 4 бали, найближчі – в 1 бал. Також а перевищення контрольного часу учаснику призначався штраф у розмірі: 1 штрафне очко за кожні повні або неповні 5 секунд перевищення КЧ. Найбільшу кількість балів у молодшій віковій групі набрали: Вікнянський Дмитро, Акімова Анастасія та Малюта Олександра (по 23 бали); в старшій віковій групі: Марущак Анастасія (14 балів), Шевчук Олександр (16 балів). За підсумками особистих виступів підводилися командні результати. Тож на обох дистанціях І місце вибороли команди: гуртка «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк Андрій) в старшій віковій групі та «Юні туристи-краєзнавці» (керівник гуртка Марущак Ілона) в молодшій віковій групі.

Вітаємо переможців та призерів змагань з перемогою та до зустрічі 12 травня на змаганнях з пішохідного туризму серед гуртківців СЮТур в урочищі Звірки!!!



Автор: Kaskader | 26.04.2024 | Переглядів: 852 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]