Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2018 » Травень » 23 » Змагання з пішохідного туризму серед гуртківців

Травень місяць… Підводяться підсумки навчального року. Школярі пишуть контрольні і складають іспити. А юні вихованці Станції юних туристів м. Умань теж готуються до вирішального випробування в цьому навчальному році – змагань з пішохідного туризму серед гуртківців, які, традиційно, щорічно проводять у вигляді дводенного збору-змагання в урочищі Сурчане.

І ось - 19 травня 2018 року, 10 година ранку, десятки дзвінких голосів порушили ранкову тишу урочища: хтось завершує останні приготування перед дистанцією, хтось налаштовує молодших товаришів на перемогу, а дехто закінчує ранкове прибирання після смачного сніданку з вогнища.

Перший старт на дистанції «Смуга перешкод». Всі етапи обладнані на природних перешкодах: «Купини» та «Жердини» проходять через невеликий струмочок та справжнє болото, по «Навісній переправі» та «Колоді» переправляються через водну перешкоду, а «Траверс» та «Підйоми-Спуски» організовані на доволі крутих схилах. Тому ноги мало в кого залишилися сухими та чистими, та й не всім вистачило «духу» спокійно та впевнено завершити дистанцію. Паралельно із дистанцією «Смуга перешкод» всі бажаючі мали змогу випробувати свої сили в «Конкурсній програмі», де перевірялися навички бистрої і безпечної організації бівачних робіт. Учасникам команд, на відведеному місці, необхідно було, за максимально короткий відрізок часу, встановити намет, розпалити вогнище, зав’язати 6 туристських вузлів та укласти речі у рюкзак).



І все так гарно почалося: брязкіт карабінів, впевнені команди капітанів, підбадьорюючі вигуки наставників та вболівальників, потріскування вогнища… І тут… Дощ. Не просто дощ, а справжня злива!!! Усі розбіглися по наметах, залишилися мокнути тільки мотузки. Пів години невгамовного дощу і місце проведення змагань перетворилося на справжню багнюку. Змагання змушені були закрити.

Але ж не залишати ж кращих вихованців без заслужених перемог. Тому вирішено було спробувати ще раз провести змагання, але вже на території закладу. Тож 24 травня, усі, кого змочив дощ у лісі, змагалися вже в трохи інших умовах, адже не було ні струмочків, ні стрімких схилів, ні дзижчання комарів. Але від цього боротьба була не менш запеклою. Тож у фінальних змаганнях 2017-2018 навчального року на дистанції «Смуга перешкод» та у «Конкурсній програмі» перемогу здобули вихованці гуртка «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк А.А) в старшій віковій групі, і вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» (керівник гуртка Марущак І.О.) в молодшій віковій групі. Завершився навчальний рік, але попереду саме цікаве – походи, екскурсії, експедиції і реальна можливість застосувати на практиці вміння та навички, отримані протягом навчання у гуртках.

Автор: Kaskader | 26.04.2024 | Переглядів: 329 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]