Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2013 » Лютий » 18

З 11 по 16 лютого 2013 року 62 вихованця нашого закладу мали змогу продемонструвати свої вміння працювати з картою, орієнтуватися на місцевості тощо, взявши участь у змаганнях з топографії серед гуртківців СЮТур. Змагатися – справа цікава і не легка, адже учасникам у своїх вікових групах необхідно було правильно та швидко виконати ряд завдань: відшукати і записати умовні топографічні знаки, виміряти відстані на карті за допомогою курвиметра та підручних засобів, скласти маршрут за азимутами та відстанями, відновити зміст втраченої карти, зорієнтуватися за місцевими ознаками, сонцем та годинником чи картою зоряного неба. Всі ці знання дуже важливі для туриста, щоб безаварійно організувати та провести похід.

Більшість гуртківців, що взяла участь у змаганнях, показали досить високий рівень знань, адже завдання складалися на основі програми роботи гуртків з урахуванням вікових особливостей учасників. Проте, як і в будь-яких змаганнях, є переможці і ті, кому не вдалося зробити все правильно в міру різних причин. Отож кращими на цих змаганнях були: Марущак Анастасія, Лябах Владислав та Маланіч Антон, посівши перші місця у своїх вікових групах. Призерами змагань стали: Ковтун Назар, Авраменко Дмитро, Романова Юлія, Руденко Анастасія, Яструб Михайло, Орловська Анастасія, посівши ІІ і ІІІ місця.

За результатами 5 кращих учасників в особистому заліку визначено команди-переможці та команди-призери змагань: І місце здобули команди гуртків «Туристи-краєзнавці» (молодша вікова група, керівник гуртка Панасюк Я.Д.); «Екологи-краєзнавці»(середня вікова група, керівник гуртка Джога Н.Д.); «Пішохідний туризм» (старша вікова група, керівник гуртка Баранюк А.А.). Призерами стали: молодша вікова група – команди гуртків «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Пилипчак Ю.І.), «Географи-краєзнавці» (керівник гуртка Джога Н.Д.); середня вікова група  «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк А.А.).

Вітаємо переможців та призерів змагань із здобутим результатом і бажаємо їм подальших успіхів у різноманітних масових заходах, що для них проводить станція юних туристів м. Умань.



Автор: Kaskader | 18.02.2013 | Переглядів: 426 | Коментарів: 0