Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2013 » Травень » 22

Травень – найочікуваніший місяць для вихованців станції юних туристів м. Умань, адже не лише наближається закінчення навчального року, а й, з настанням тепла, починається сезон активного відпочинку: спортивні походи, краєзнавчі експедиції, пізнавальні екскурсії тощо. Також в травні місяці підводяться підсумки роботи за рік, аналізуються досягнення та здобутки. Перевірити свої знання та продемонструвати вміння, отриманні протягом навчального року на заняттях мали змогу всі гуртківці закладу, взявши участь у змаганнях з пішохідного туризму. Цими вихідними, 18-19 травня, 60 юних туристів нашого закладу зібралися на околиці міста Умань, в урочищі Сурчане, щоб протягом двох днів поборотися за перемогу в різних туристських конкурсах та змаганнях, удосконалити туристські навички та дружньо поспілкуватися біля загального вечірнього вогнища.

В суботу, 18 травня, одразу після облаштування таборів, були проведені туристські конкурси "Встановлення намету", "Розпалювання вогнища" та "В’язання туристських вузлів", на яких вихованці мали змогу перевірити свої знання та вміння правильно та швидко виконувати на перший погляд здається прості речі, але такі життєво необхідні кожному, хто вирушає у похід. Завершився перший день змагань смачною кашею, тихими розмовами біля вогнища та міцним сном з друзями в наметах.

Другого дня на всіх учасників змагань чекали нелегкі випробування у вигляді дистанції "Смуга перешкод", де потрібно було долати справжні природні перешкоди. Проходження навісної переправи через річку, круті підйоми та спуски, подолання глибокого яру по колоді з перилами вимагали від учасників не лише мужності та вправності, а й ґрунтовних знань по техніці пересування, забезпечення самостраховки та організації злагоджених командних дій. Закінчилися змагання традиційним підведенням підсумків та визначенням переможців, а ними в цьому році стали:

  • в молодшій віковій групі – команда гуртка "Географи-краєзнавці" (керівник гуртка Джога Наталія Дмитрівна);
  • в середній віковій групі – команда гуртка "Екологи-краєзнавці" (керівник гуртка Джога Наталія Дмитрівна);
  • в старшій віковій групі – команда гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк Андрій Арсенійович).

Ось так завершується навчальний рік на станції юних туристів м.Умань, але робота не припиняється ні на мить і вже найближчим часом на вихованців закладу чекає туристсько-краєзнавчий похід "Партизанськими стежками Холодного Яру", водний похід просторами Південного Бугу, змістовний відпочинок в профільному таборі "Мандрівник", участь у Чемпіонаті України зі спортивного туризму та багато інших цікавих заходів.

Автор: Kaskader | 22.05.2013 | Переглядів: 628 | Коментарів: 0


Мандруючи рідними просторами під час краєзнавчих походів, експедицій та екскурсій, вихованці станції юних туристів м. Умань під керівництвом своїх наставників не лише вдосконалюють свою фізичну форму та туристські навички, а й проводять багатогранну дослідницьку роботу. Одним із напрямків такої роботи є вивчення історії населених пунктів, визначних місць, історичних подій та видатних людей свого краю. Опісля, всі матеріали систематизуються та оформлюються у вигляді робіт, що згодом беруть участь у різноманітних краєзнавчих конкурсах та акціях. В цьому навчальному році на обласний етап Всеукраїнської історико-географічної експедиції "Історія міст і сіл України" нашим закладом було представлено три роботи:

Не зважаючи на велику конкуренцію, а на обласний етап було надіслано 48 робіт за напрямом «Нарис-опис», журі гідно оцінили дослідження наших вихованців і всі три роботи СЮТур м. Умань визнано кращими, їх автори стали переможцями та будуть нагороджені дипломами ОЦТКіЕ, а керівники гуртків - дипломами Департаменту освіти. Вітаємо переможців експедиції та бажаємо успіхів на Всеукраїнському етапі, адже саме наші роботи представляють Черкащину на заключному етапі.

Автор: Kaskader | 22.05.2013 | Переглядів: 486 | Коментарів: 1