Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2013 » Листопад » 05

Нарешті наступили довгоочікувані осінні канікули. Але станція юних туристів м. Умань не припиняє свою роботу ні на мить, адже саме на позашкілля нашого міста покладено місію забезпечити у вільний час цікаве та змістовне дозвілля для підростаючого покоління. Робота закладу на цей період спланована таким чином, щоб задовольнити потреби як учнівської молоді міста, так і вихованців СЮТур, максимально використовуючи погодні умови та матеріальну базу закладу. Отож, для учнів загальноосвітніх навчальних закладів проведено традиційний "Тиждень туризму", на який мали можливість завітати діти з усіх шкіл нашого міста. Протягом тижня для учнів 3-8 класів педагогічні працівники нашого закладу проводили майстер-класи, на яких кожен бажаючий мав змогу подолати "Смугу перешкод", використовуючи спеціальне туристське спорядження та обладнання.

А гуртківці в цей час мали змогу в повній мірі поринути у світ туризму та насолодитися усіма його перевагами. Окрім звичайних занять, що проходили згідно розкладу, для вихованців було організовано та проведено низку цікавих та корисних заходів.

Так, 25-26 жовтня, для вихованців гуртка "Екологи-краєзнавці" його керівник - Джога Наталія Дмитрівна організувала на базі закладу дводенний навчально-тренувальний збір. Під час збору його учасники на практиці опановували туристські навички: самостійно готували їжу на вогнищі, повторювали елементи техніки спортивного туризму, а головне – ночували подалі від рідної домівки та турботливих батьків, поруч з друзями та товаришами.

Також 29-31 жовтня вихованці гуртків "Пішохідний туризм" разом зі своїм наставником Дегтярьовим Євгеном Володимировичем підвищували свою туристську майстерність на чергових виїзних змаганнях. Цього разу дев’ятеро наших гуртківців вирушили в село Гранів Гайсинського району Вінницької області, щоб взяти участь у І фестивалі спортивного орієнтування "Гранів скликає друзів".


Скористався гарними погодними умовами і Луговацький Андрій Іванович, здійснивши 2 листопада з вихованцями своїх гуртків одноденний похід вихідного дня. В Гереженівському лісі юні туристи здобували найголовніші навички для туристів: організовували бівак, збирали дрова та розпалювали вогнище, готували смачну кашу з присмаком багаття, активно і з користю для власного здоров’я відпочивали.

І ще один навчально-тренувальний збір зібрав 1-2 листопада вихованців гуртка "Пішохідний туризм". Керівник гуртка Марущак Ілона Олександрівна підготувала для своїх вихованців не лише насичену програму по набуттю туристських навичок, а й цікаве дозвілля з конкурсами, іграми, змаганнями.

Саме так: цікаво, неординарно та корисно в канікулярний період працюють педагоги нашого закладу, прививаючи сучасній молоді любов до спорту, активного способу життя і відпочинку.


Відеосюжет телекомпанії Умань
Автор: Kaskader | 05.11.2013 | Переглядів: 750 | Коментарів: 0