Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2013 » Грудень » 02

З 28 по 30 листопада 2013 року для гуртківців станції юних туристів проведено традиційний щорічний туристсько-спортивний конкурс "Нумо, туристи!". Метою цього заходу є не тільки організація змістовного дозвілля та пропаганда туризму, а й перевірка рівня знань та вмінь наших вихованців. Конкурс проводився у трьох вікових групах: молодша 2-4 класи; середня 5-7 класи; старша 8-11 класи. За три дні змагань спробувати свої сили у виконанні різноманітних завдань виявили бажання 100 дітей з 16 гуртків різного профілю. А завдання були не з легких, адже необхідно було продемонструвати вміння швидко працювати з туристськими карабінами, правильно одягати туристську страхувальну систему та в’язати спеціалізовані вузли, безпомилково відібрати необхідні речі для походу та, навіть, зосереджено діяти в екстремальних умовах: одягти товариша наосліп, зав’язати вузол однією рукою, швидко запакувати намет чи спальний мішок у чохол.

Окрім практичних навичок перевірялися знання вихованців з історичного та географічного краєзнавства рідного краю, гігієни туриста та надання долікарської допомоги потерпілому у поході, безпечної організації туристського побуту. Усі конкурси розроблялися згідно вимог програми та з урахуванням вікових особливостей вихованців, тому впоралися із завданням всі учасники. Але найкращий результат показали: в молодшій віковій групі – Заворітній Денис та Власов Владислав (вихованці гуртка "Географи-краєзнавці", керівник гуртка Джога Н.Д.), в середній віковій групі – Муравський Андрій та Дубов Валентин (вихованці військово-патріотичного гуртка "Джура", керівник гуртка Луговацький А.І.), в старшій віковій групі – Орловська Анастасія та Дядюк Антон (вихованці гуртка "Пішохідний туризм", керівник гуртка Баранюк А.А. Детальніше про результати туристсько-спортивного конкурсу "Нумо, туристи!" можна дізнатися з підсумків.

Отож закінчилися чергові змагання, які принесли комусь радість перемоги, деяким – розчарування від поразки, а головне, всім учасникам – можливість перевірити себе і наполегливо працювати далі, пізнаючи нові знання з туризму та краєзнавства.

Автор: Kaskader | 02.12.2013 | Переглядів: 611 | Коментарів: 0