Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2013 » Грудень » 21

В нашому закладі сотні уманських дітлахів займаються улюбленою справою – туризмом. На заняттях гуртків протягом року юні вихованці пізнають незвіданий світ активних подорожей та нових відкриттів. Окрім туристсько-спортивної складової, а це змагання, конкурси, походи, гуртківці систематично проводять краєзнавчу роботу за різними напрямками дослідження. Вивчаючи історію рідного краю, вони починають пишатися своєю маленькою батьківщиною, прагнуть дізнатися більше про її історію, глибше розуміють значення бойових і трудових справ, беруть приклад з видатних земляків. І, звичайно, діти, для яких небайдужа історія предків, виростуть патріотами, відповідальними не тільки за своє життя, а й за рідну землю, за те, яка вона дістанеться у спадок майбутнім поколінням.

Педагогічні працівники закладу використовують різні форми проведення краєзнавчої роботи: тематичні екскурсії, багатоденні походи і експедиції, навчально-практичні роботи (з документами, архівними матеріалами); зустрічі з ветеранами війни, національно-визвольних рухів, народними умільцями; практикуми в місцевому архіві. А ще, підтримують дружні стосунки з уманським краєзнавчим музеєм.

Так, керівник гуртків Марущак Ілона Олександрівна зі своїми вихованцями, тісно співпрацюють з співробітниками та науковими працівниками музею. І головне, що ця робота є двосторонню, а саме: юні краєзнавці відвідують екскурсії, отримують доступ до необхідних архівних та історичних документів, одержують консультації фахівців, а музей, в свою чергу, має можливість отримати допомогу по збору необхідних матеріалів, поповнити колекції експонатами, зібраними учасниками експедицій.

Краєзнавча робота наших гуртківців, утілена в конкретні справи, вливається в різноманітні форми і спрямовується до єдиної мети – якнайповніше вивчити минуле і сучасне рідного краю, зберегти краєзнавчі матеріали для нащадків. Зібрані матеріали оформлюються у краєзнавчі роботи, які і використовуються під час навчального процесу, і беруть участь та здобувають перемогу у різноманітних Всеукраїнських конкурсах та акціях.

Отак, засобами туризму та краєзнавства в нашому закладі виховуються фізично здорові, інтелектуально розвинені та свідомо сформовані майбутні патріоти нашої держави.


Відеосюжет телекомпанії Умань
Автор: Kaskader | 21.12.2013 | Переглядів: 500 | Коментарів: 0