Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Лютий » 17

Займаючись у гуртках станції юних туристів м. Умань, наші вихованці мають можливість не лише знайомитися з основами різних видів туризму, удосконалювати техніку пішохідного туризму, брати участь у різноманітних змаганнях, а й проводять різнопланову краєзнавчу та дослідницьку роботу. Сьогодні, в час духовного відродження України, значно збільшився інтерес підростаючого покоління до її історичного минулого, зростає роль краєзнавства, зокрема його культурно-мистецьких, літературних напрямів. На заняттях гуртка юні туристи знайомляться з темами, присвяченими історії міста чи села, краю, школи, вивчають пам’ятники і пам’ятні місця, біографії визначних людей, знайомляться з історією краю в певний період, його археологією, вивчають топоніміку, ономастику, нумізматику тощо. Маршрути туристських подорожей, що проводяться з нашими вихованцями, охоплюють відвідування і ознайомлення з пам’ятками історії і пам’ятними місцями.

Зібрані матеріали опрацьовуються і оформлюються в краєзнавчі роботи, які беруть участь у різноманітних краєзнавчих акціях та експедиціях. Так, нещодавно, роботи вихованців наших гуртків взяли участь у обласному етапі Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді "Моя Батьківщина – Україна". На цей конкурс від СЮТур м. Умань було направлено п’ять робіт, де робота "Уманська яма – фабрика смерті" гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Манзюк С.В.) стала лауреатом, а чотири – стали переможцями даного етапу:

  • "Наївний світ майстринь народного малярства Уманщини" – робота гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Луговацький А.І.);
  • "Наша добра княжна" – робота гуртка "Екологи-краєзнавці" (керівник гуртка Джога Н.Д.);
  • "З вірою в серці" – робота гуртка "Туристи-краєзнавці" (керівник гуртка Марущак І.О.);
  • "Умань – Батьківщина козацьких героїв" – робота гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Писарська І.І.).

Не зважаючи на жорстку конкуренцію в області, на Всеукраїнському етапі було представлено дві наші роботи "З вірою в серці" (напрям "Духовна спадщина мого народу") та "Наївний світ майстринь народного малярства Уманщини" (напрям "Із батьківської криниці"). Ми з гідністю пройшли і цей етап, адже обидві наші роботи отримали непоганий результат. І лише 2 бали не вистачило роботі "Наївний світ майстринь народного малярства Уманщини", щоб її автори – вихованці гуртка "Пішохідний туризм" під керівництвом Луговацького Андрія Івановича посіли почесне ІІІ місце на заключному Всеукраїнському етапі конкурсу.

Ми вітаємо гуртківців, а також їх наставників, з перемогою на обласному рівні і бажаємо всім подальших перемог та здобутків у краєзнавчому напрямку роботи гуртків.

Автор: Kaskader | 17.02.2014 | Переглядів: 472 | Коментарів: 0