Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Лютий » 26

З 10 по 15 лютого 2014 року в приміщенні станції юних туристів м. Умань відбулися традиційні особисто-командні змагання з топографії серед гуртківців закладу. У цих змаганнях взяло участь 11 команд - це 78 учасників, які показали непогані результати, виконуючи цікаві теоретичні та практичні завдання. Учасники змагань працювали на 8 етапах: "Таємниця топографічного знаку", "Топографічний диктант", "Пам’ять карти", "Карта і вимірювання відстаней на ній", "Читання рельєфу", "Володіння компасом та рух за азимутом", "Орієнтування за місцевими ознаками та небесними світилами", "Знаходження помилок на плані місцевості", де на кожному з них за 10 хвилин потрібно було виконати певне завдання. Усі ці завдання, які виходять за рамки шкільної програми, наші вихованці виконують впевнено та якісно, адже старанно готуються до змагань, поглиблюючи свої знання з топографії.

Отож, найкраще підготувалися та продемонстрували свої вміння працювати з картами Бабій Микола, Гирський Руслан та Задорожна Юлія (старша вікова група), Дубов Валентин, Марущак Анастасія та Рура Олег (середня вікова група), Корман Віталій, Герасименко Аліна та Литвиненко Георгій (молодша вікова група), увійшовши в трійку призерів на цих змаганнях. За результатами 5 кращих учасників команди було визначено переможців у командному заліку. Ними стали гурток "Екологи-краєзнавці" (керівник гуртка Джога Н.Д.) у старшій віковій групі, гурток "Джура" (керівник гуртка Луговацький А.І.) у середній віковій групі та гурток "Туристи-краєзнавці" (керівник гуртка Манзюк С.В.) у молодшій віковій групі.

Топографічна підготовка відіграє важливу роль не тільки у підготовці туриста-спортсмена (адже робота з картою та вміння орієнтуватися на місцевості - основа успішного проведення будь-якого походу), а й має досить значний попит у різних професіях, - це і картографія, землеустрій, і, звичайно, професія військового. Отже ці змагання, крім зайнятості дітей у позаурочний час несуть і дуже значну професійну агітацію. Сподіваємось, що знання отримані нашими вихованцями на заняттях з топографії, знадобляться їм в подальшому житті та виборі професії.



Автор: Kaskader | 26.02.2014 | Переглядів: 397 | Коментарів: 0