Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Квітень » 02

Організувати під час весняних канікул цікаве, змістовне, а головне, корисне дозвілля – саме таку мету поставили перед собою педагогічні працівники станції юних туристів м.Умань. І не лише поставили, а й рішуче прийнялися до її втілення.

Вже в понеділок, 24 березня, 12 вихованців гуртка "Пішохідний туризм" разом зі своїм наставником Баранюком А.А. вирушили у одноденний навчально-тренувальний велосипедний похід в урочище Сурчане. Учасники походу самостійно, в польових умовах, удосконалювали туристські навички: організовували бівак, розпалювали вогнище, готували їжу і просто активно відпочивали подалі від галасливого міста. Цей похід став одним із етапів відбору та підготовки учасників літньої багатоденної краєзнавчої експедиції, яка стане завершальним заходом в навчальному році для вихованців цього гуртка.



Для вихованців гуртка "Географи-краєзнавці" керівником гуртка Джогою Н.Д. організовано і проведено дводенний навчально-тренувальний збір на території нашого закладу. 27-28 березня учасники збору (а це діти 2-4 класу) опановували ази туризму на практиці, готуючись до справжнього туристського походу.

Вирушили у подорож і вихованці ще одного гуртка "Пішохідний туризм". 29 березня 6 вихованців зі своїм керівником гуртка Марущак І.О. здійснили одноденний навчально-тренувальний пішохідний похід в улюблене урочище Сурчане. Для юних туристів, яким лише по 8-10 років, це стало справжнім випробуванням – піший перехід, самостійна організація місця відпочинку та приготування їжі на туристському багатті – залишать не лише приємні спогади, а й стануть доброю "школою життя" для юних мандрівників.



Для інших своїх вихованців керівники гуртків проводили цікаві різнопланові заняття: відпрацьовували технічні та тактичні прийоми в тренувальному залі, опановували основи туризму та спортивного орієнтування на території закладу, готувалися до майбутньої участі у Чемпіонаті Вінницької області з пішохідного туризму тощо.

Також не забули ми і про учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Для них з 24 по 28 березня організовано "Тиждень туризму". Кожного дня, згідно плану масових заходів, учні всіх шкіл нашого міста мали змогу ознайомитися з основами туризму, приміряти спеціальне туристське спорядження, спробувати свої сили під час проходження різних технічних етапів. Опісля цих заходів, усі бажаючі могли записатися до гуртків нашого закладу та продовжити пізнавати безмежний світ туризму.

Ось так цікаво та неповторно пройшли весняні канікули для юних туристів нашого міста. А ми продовжуємо працювати і вже зовсім скоро наші вихованці будуть змагатися за перемогу у змаганнях зі спортивного орієнтування (квітень місяць) та здійснять дводенний похід, під час якого позмагаються на змаганнях з пішохідного туризму (травень місяць). Отож запрошуємо всіх приєднуватися до нас і разом з нами весело та корисно проводити свій вільний час.

Автор: Kaskader | 02.04.2014 | Переглядів: 540 | Коментарів: 0