Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Квітень » 27

Турист – людина універсальна. Він повинен вміти долати природні перешкоди, обслуговувати себе в туристському побуті, гармонійно взаємодіяти з природою та товаришами. А ще, важливими навиками є вміння орієнтуватися в просторі та визначати своє місцезнаходження згідно карт. Саме на перевірку таких здібностей були орієнтовані особисто-командні змагання зі спортивного орієнтування серед гуртківців СЮТур. З 22 по 25 квітня 2014 року 85 вихованців гуртків закладу змагалися за звання кращого орієнтувальника у трьох вікових групах. Для самих молодших учасників змагань дистанцію підготували на території нашого закладу, де юні туристи, орієнтуючись по плану території знаходили відповідні контрольні пункти. Конкуренція була не аби яка, адже майже половину учасників змагань складали молодші вихованці. В напруженій боротьбі перемога дісталася Поповій Олександрі (серед дівчат) та Цвєткову Володимиру (серед хлопців) – вихованцям гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Марущак І.О.). У командному заліку, за підсумками 5 кращих результатів, перше місце посіла команда гуртка "Географи-краєзнавці" (керівник гуртка Джога Н.Д.).

Більш складним завдання виявилося у учасників середньої та старшої вікових груп. На території Грекового лісу, поблизу стадіону "Сокіл", юні спортсмени знаходили контрольні пункти за допомогою різноманітних природних орієнтирів та предметів. І, хоча учасники орієнтувалися не по спортивних картах, а по плану місцевості, використовували звичайні контрольні картки і кулькові ручки, а не компостери чи електронні засоби відмітки – результат виявився досить прийнятним. У старшій віковій групі перемога дісталася досвідченим вихованцям: Смирнову Ярославу та Кузнєцовій Анастасії – переможцю та призеру обласних змагань зі спортивного орієнтування. Та й інші гуртківці з цієї команди показали добрий результат, що дало змогу гуртку "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.) вибороти І місце у командному заліку.

В середній віковій групі найшвидше знаходження заданих контрольних пунктів продемонстрували Зрайченко Максим з гуртка "Туристи-краєзнавці" (керівник гуртка Марущак І.О.) та Гузун Ірина з гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Марущак І.О.). Найкраще підготовленим у командному заліку став гурток "Туристи-краєзнавці" (керівник гуртка Марущак І.О.), очоливши трійку лідерів змагань у своїй віковій групі.

Більш детально про зайняті місця всіх учасників та команд можна дізнатися з підсумків змагань.



Автор: Kaskader | 27.04.2014 | Переглядів: 688 | Коментарів: 0