Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Листопад » 25

Минулого тижня, з 17 по 22 листопада 2014 року, в приміщенні станції юних туристів м. Умань було неймовірно гамірно та весело, адже проходив традиційний, і, мабуть, самий улюблений для вихованців-початківців, туристсько-спортивний конкурс "Нумо, туристи!". На відміну від попередніх років він проходив у вигляді пригодницької подорожі: учасники по плану-карті відшуковували необхідні "станції" та виконували на них завдання. В нагороду за правильно виконані завдання учасники отримували фішки, за більшою кількістю яких і було визначено переможців та призерів у трьох вікових групах.

Кожна "станція" імітувала певний етап підготовки чи проведення походу і учасники змагань залюбки демонстрували свої туристські знання та вміння на них. У конкурсі "Збираємося в похід" юні мандрівники обирали необхідні для походу речі, а у конкурсі "Укладка рюкзака" упаковували їх у справжній рюкзак. На "станціях" "Очманілі рученята" та "В’язання вузлів" учасники демонстрували вміння швидко працювати з карабінами, правильно обирати і в’язати вузли, залежно від їх призначення. Найвеселіше було на конкурсі "Кавказька полонянка", адже необхідно було, як у однойменному фільмі, швидко залізти у спальний мішок та лягти на килимок, підклавши рюкзак під голову. А ще юні туристи одягали індивідуальні страхувальні системи, перевіряли свої знання з гігієни і долікарської допомоги, безпеки походів та організації туристського побуту.

Старалися всі як могли: продумували тонкощі, відшуковували оптимальні стилі роботи і… отримали пристойний результат. Після підрахунку фішок виявилося, що різниця між переможцями та призерами в кожній віковій групі становить лише кілька балів. Нелегко було увійти до трійки кращих команд, адже участь у змаганнях прийняло 47 команд, а це майже 100 учасників. Але все таки Левченко Ольга і Панченко Каріна, Войтович Маша і Георгіаді Наташа, Романова Юлія і Кузнєцова Анастасія показали найкращий результат у своїх вікових групах, зайнявши І місце. Молодці дівчата! А ми вітаємо усіх переможців і призерів конкурсу і до зустрічі на наступних змаганнях.


Автор: Kaskader | 25.11.2014 | Переглядів: 493 | Коментарів: 0