Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2016 » Травень » 27 » Змагання з пішохідного туризму серед гуртківців СЮТур

Нарешті настав довгоочікуваний травень – місяць закінчення навчання, підведення підсумків та планів на літні канікули. З подвійною радістю чекають цього місяця і вихованці станції юних туристів м.Умань, адже саме в травні для юних спортсменів нашого закладу проводяться змагання з пішохідного туризму серед гуртківців СЮТур. І, хоча цього року погода внесла свої корективи у програму змагань, все ж таки 22 травня в урочищі Сурчане відбулося свято справжнього туризму.



Через рясні дощі, що пройшли напередодні, ночувати в суботу в лісі зважилися лише організатори змагань та найдосвідченіші вихованці з гуртка "Пішохідний туризм" (Дегтярьов Є.В.), які допомагали в облаштуванні дистанції та суддівстві змагань. А вже в неділю вранці ранішній спів птахів поступово змінився гомоном дитячих голосів – це юні туристи разом зі своїми наставниками прямували до місця змагань. Після урочистого відкриття змагань на традиційній лінійці, всі розбрелися по своїх таборах, щоб підготуватися та налаштуватися на проходження дистанції. А дистанція, на відміну від попередніх років, була напрочуд цікавою та наближеною до справжніх походних умов. На етапах "Рух по жердинах" та "Рух по купинах" необхідно було подолати справжню водну перешкоду з заболоченими берегами, на етапах "Навісна переправа" та "Переправа по колоді" учасники переправлялися через річку, а ще долали підйоми, спуски і траверсували схили. Окрім технічних етапів до дистанції "Смуга перешкод" були включені конкурсні етапи "Встановлення намету" та "Розпалювання вогнища", які покликані перевірити побутові навички юних спортсменів. Цілий день в лісі було чутно команди капітанів, тупотіння ніг, яке змінювалося хлюпанням води та клацанням карабінів. А після напруженої боротьби на "Смузі перешкод" розпочалася найприємніша для суддівської бригади мить – конкурс "Ням-ням", на якому команди представляли свої найсмачніші та найоригінальніші туристські страви. Насмакувавшись вдосталь різних смаколиків, судді в гарному настрої приступили до нагородження переможців та призерів змагань. І всі без виключення цього дня отримали щось для себе: хтось – грамоти переможців, хтось – безцінний досвід польових умов, і всі – чудовий настрій від спілкування з друзями на природі.

Усе скінчилося – спаковані мотузки і намети, потушені багаття, прибрано сміття, не чутно дитячих голосів та тупотіння ніг – завершилися останні змагання в цьому навчальному році. Але для справжніх юних туристів усе літо ще попереду, адже на них там чекають незабутні пригоди, які для них підготували їх керівники гуртків.

Автор: Kaskader | 17.05.2024 | Переглядів: 600 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]