Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2016 » Травень » 1 » Змагання зі спортивного орієнтування серед гуртківців СЮТур

18-23 квітня 2016 року – тиждень чергових випробувань для наших вихованців, бо цими днями в нашому закладі проходили особисто-командні змагання зі спортивного орієнтування серед гуртківців СЮТур. І хоча орієнтування на місцевості – один з наймолодших видів спорту в нашій країні, за останні роки завойовує все більшу популярність серед молоді. Враховуючи вік вихованців, рівень їхньої підготовки та матеріально-технічне забезпечення станції, змагання проводилися на дистанціях "Естафета" та "Лабіринт". Учасники молодшої вікової групи (діти 7-11 років) змагалися на території закладу, а старшої вікової групи (діти 12-16 років) – на території стадіону "Сокіл".

Учасники змагань, застосовуючи різноманітні технічні прийоми та хитромудру тактику, вміло долали дистанцію "Естафета", схожу на стрімкий емоційний вид кросу по незнайомій місцевості, та вправно орієнтувалися у "Лабіринті", де робота вимагає самостійного прийняття рішення в короткий проміжок часу. Цьогорічні змагання відзначилися не лише емоційною напруженою боротьбою спортсменів-орієнтувальників, а й значним покращенням карти місцевості. Адже багато років поспіль, через відсутність спортивних карт території району, наші вихованці змушені були орієнтуватися по звичайних топографічних планах місцевості. А в цьому році, завдяки вінницькому ентузіасту-волонтеру Мазуру Євгену, в нас з’явилися справжні карти для спортивного орієнтування території стадіону "Сокіл". І вже найближчим часом Євген пообіцяв зробити такі ж спортивні карти і улюбленого місця всіх наших гуртківців – урочища Сурчане, де щорічно проходять змагання з пішохідного туризму серед гуртківців СЮТур та педагогів міста.



Тож, використавши всі свої знання та вміння, отримані на заняттях протягом навчального року, кращими на дистанції "Лабіринт" стали: Марущак Анастасія та Шевчук Олександр в старшій віковій групі; Левченко Ольга та Троян Тарас в молодшій віковій групі. В командному заліку перемогу здобули команди гуртків "Спортивне орієнтування" та "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Марущак І.О.). На дистанції "Естафета" найкраще злагоджену командну роботу продемонстрували команди гуртків "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.) та "Екологічне краєзнавство" (керівник гуртка Джога Н.Д.).

Вітаємо всіх, хто не побоявся показати свої вміння орієнтуватися., переможців – з заслуженими нагородами, а їх керівників – з черговим досягненням своїх підопічних. І сподіваємося, що отримані під час підготовки до змагань знання та й самі навички під час змагань, знадобляться нашим гуртківцям в подальшому житті, адже вміння правильно орієнтуватися дає змогу впевнено пересуватися незнайомою місцевістю, знаходити вигідні та зручні шляхи. Також орієнтування має першорядне значення у військово-прикладній справі, бо обстановка змагань в якійсь мірі нагадує ситуацію, в яку потрапляє розвідник, діючий в тилу ворога. Та й лише справжній турист вміє гарно орієнтуватися на місцевості, завжди зможе знайти потрібний напрям і не заблукає під час подорожі.

Автор: Kaskader | 17.05.2024 | Переглядів: 463 | Коментарів: 0

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]