Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Травень » 08

Найулюбленішим формою дозвілля більшості українців на травневі свята є відпочинок на природі в колі найближчих друзів та сім’ї. Адже, саме в цей час, природа ніби сама кличе нас до себе – соковита зелень трави, пахощі квітів, спів пташок манять до себе стомлений трудовими буднями люд. Звичайно, можна накрити стіл, посмажити шашликів, просто поніжитися в теплих промінцях сонця. А можна і по іншому, з користю для душі та тіла, провести вихідні. Саме такій формі відпочинку і навчають своїх вихованці керівники гуртків станції юних туристів м. Умань.

Так, у четвер, 1 травня, Марущак Ілона Олександрівна здійснила зі своїми молодшими вихованцями одноденний похід в урочище Сурчане. Туристи-початківці, які пройшли навчання азам туризму протягом навчального року, випробовували свої сили під час пішого переходу, улаштування місця відпочинку, приготування їжі на справжньому вогнищі. А ще, досліджували природу на самому початку її пробудження, коли все лише починає жити. І ввечері, стомлені та щасливі, повернулися додому і з захопленням розповідали своїм близьким та друзям про неймовірні враження, отримані ними в поході протягом дня.

Для більш старших і досвідчених вихованців, що займаються у гуртках вже не перший рік, проведено дводенний навчально-тренувальний похід до Синицького парку. Восьмеро юних мандрівників, разом з керівником походу Джогою Наталією Дмитрівною та її заступником Марущак Ілоною Олександрівнеою, з мужністю пішки долали кілометри з нелегкими рюкзаками за плечима. Але всі труднощі зникали, коли перед очима поставали незабутні краєвиди, розкривалися таємничі сторінки історії малої батьківщини. А відвідано було чимало: і пам’ятку садово-паркового мистецтва Синицький парк в Христинівському районі, і село Паланка з його самобутньою історією, і Свято-Георгіївський жіночий монастир поблизу села Кочержинці. Не зважаючи на хмарне небо і спроби дощу зіпсувати настрій учасникам походу – подорож вдалася на славу. І ще довго всі її учасники з гордістю будуть розповідати про мандрівку рідним краєм, побачену на власні очі історію та незабутній вечір біля вогнища зі смачною кашею в тарілці.



І цими вихідними, коли всі будуть відпочивати, наші педагогічні працівники знову прививатимуть любов до активного відпочинку та корисного дозвілля своїм підопічним: 10 травня Кошеленко Олексій Вадимович проведе для своїх вихованців одноденний похід на околицю нашого міста, а 10-12 травня збірна команда закладу зі своїм тренером Дегтярьовим Євгеном Володимировичем вирушить у місто Черкаси, де захищатиме честь міста на змаганнях з пішохідного туризму в рамках Спартакіади школярів.

Отож, так цікаво, незвично, а головне корисно для фізичного та духовного розвитку підростаючого покоління, організовують травневі свята для своїх вихованців наші педагогічні працівники. І, можливо, колись більшість українців у свої вихідні будуть виходити не на традиційний пікнік за межі міста, а активно подорожуватимуть просторами рідної Батьківщини, адже там є на що подивитися!!!

Автор: Kaskader | 08.05.2014 | Переглядів: 505 | Коментарів: 0