Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Травень » 28

24 травня 2014 року в урочищі Сурчане зібралося 13 команд цілеспрямованих, завзятих, а головне молодих і тілом, і душею педагогів міста Умань, щоб в черговий раз взяти участь у змаганнях з туризму серед працівників освіти. Бажання позмагатися об’єднало всіх: і вихователів дитячих садків та їх помічників, і керівників гуртків-позашкільників, і вчителів-предметників, заступників директорів та, навіть, директорів шкіл нашого міста. Багатьом незвично було бачити своїх колег та однодумців у таких умовах, коли замість журналів та звітів береш участь у спортивній боротьбі за першість та відкидаєш значення посади чи соціального статусу. Тут кожен – член команди, всі тісно співпрацювали, разом здобуваючи перемогу. Прекрасні краєвиди, свіже повітря та польові умови згуртували учасників змагань та налаштовували їх на перемогу. За програмою змагань вони проходили туристську "Смугу перешкод", яка складалася з етапів "Купини", "Жердини", "Маятник", "Перелаз", "Лабіринт" та "Встановлення намету". Змагалися у швидкості, спритності, умінні долати перешкоди, а саме головне, що це була перевірка команди на дружбу та взаємодопомогу.

З величезним юнацьким запалом освітяни різного віку виборювали першість у змаганнях. Хоча передстартове хвилювання та надмірна кількість адреналіну і заставляли учасників робити технічні помилки, але, тим не менше, кожен етап долався з надзвичайною завзяттям та енергією. У деяких випадках рахунок ішов на лічені секунди. У підсумку серед загальноосвітніх навчальних закладів не було рівних команді ЗОШ № 3, яку очолював досвідчений турист, директор школи Пікалюк А.І. Друге та третє місце посіли відповідно найбільш завзяті та зосереджені на перемозі команди НВК № 7 та педліцею. Не менш гострою була конкуренція і серед дошкільних закладів. Перше місце дісталося команді ДНЗ № 18. Дуже потужним був виступ команди ДНЗ № 34 але, на жаль, недосвідченість учасників "потягнула" команду на друге місце через зайву кількість штрафних балів. Почесне трете місце дісталось команді ДНЗ № 25. Всі учасники показали, що вони не лише гарні вчителі, а й завзяті туристи та спортсмени. Команди, які посіли перших три місця були нагороджені грамотами станції юних туристів міста Умань.

Оскільки туризм є завершальним змаганням у спартакіаді працівників освіти, був також підведений її підсумок і переможці та призери отримали перехідні кубки, грамоти та грошову винагороду від міської організації профспілки працівників освіти, які вручила голова міськкому профспілки Кузьменко Л.А. Також окремо була відзначена команда БДЮТ, яка єдина із позашкільних закладів бере участь у спартакіаді.

Закінчилися змагання смачною кашею біля туристського вогнища та дружнім спілкуванням колишніх суперників, а на той момент вже просто колег і товаришів. І, хоча дощ намагався зіпсувати відпочинок, але позитивні емоції та задоволення як від самих змагань, так і від отриманих результатів ще довго підтримували дух та гріли серце, адже туристські змагання завжди проходять в дружній атмосфері, дають можливість спілкування та відпочинку на свіжому повітрі. Будемо сподіватися, що в наступному році вони зберуть ще більше команд.


Автор: Kaskader | 28.05.2014 | Переглядів: 466 | Коментарів: 0