Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Червень » 09

Нарешті погода змилувалася над нами – закінчилися дощі і пригріло літнє сонечко. І, нарешті, відбулися, заплановані ще на травень, змагання з пішохідного туризму, яких з нетерпінням чекали і працівники закладу, і їхні вихованці. Адже це – своєрідний підсумок роботи за навчальний рік, можливість випробувати свої вміння у справжніх природних умовах, а для декого з вихованців – перший справжній вихід у ліс.

А ще, вони були присвячені до значної події для всіх, хто причетний до туризму, – 25-ій річниці від дня заснування закладу, бо саме 15 травня 1989 року в нашому місті було створено окремий навчальний заклад – станцію юних туристів м. Умань. Можливо, для деяких організацій, що мають потужну історію, це не є визначною подією, та для нас це справжнє свято, бо, за невеликий проміжок часу, зроблено чимало для розвитку дитячо-юнацького туризму в нашому регіоні: ми маємо власну історію, сьогодення та досягнення.

На превеликий жаль, цьогорічні змагання пройшли в один день (знову ж таки через дощі було надмірно волого), але вихованці гуртка "Джура" зі своїм наставником Луговацьким А.І. все-таки зважилися на ночівлю в лісі і не прогадали: окрім надокучливих комарів нічого не псувало відпочинку. Всі ж інші гуртківці зібралися в неділю, 8 червня, в улюбленому урочищі Сурчане, щоб останній раз в 2013-2014 навчальному році позмагатися за перемогу на змаганнях з пішохідного туризму. І хоч учасників зібралося не так і багато, але пристрасті вирували не аби які – усім хотілося здобути перемогу на непростій (особливо для молодших вихованців) дистанції "Смуга перешкод" та у конкурсній програмі.

З мужністю, наполегливо та завзято долали юні туристи природні перешкоди: і переправлялися по навісній переправі та колоді через річку, і піднімалися-спускалися та траверсували доволі крутий схил, і за допомогою жердин та маятникової мотузки долали заболочену місцевість, використовуючи спеціальне туристське спорядження. Вдало фінішували всі учасники, адже далося в знаки і безліч занять у тренувальному залі протягом навчального року, і непереборна жага до перемоги. Але все ж таки кращими на "Смузі перешкод" стали в старшій віковій групі – команда гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.), в молодшій – команда гуртка "Туристи-краєзнавці" (керівник гуртка Марущак І.О.).

Після смачного обіду туристською кашею, приготовленою на багатті, змагання продовжилися у конкурсній програмі. Це треба було бачити з якою наснагою, старанням та наполегливістю наші вихованці встановлювали намет, розпалювали вогнище та в’язали туристські вузли. В різних конкурсах переможцями ставали різні команди. А от у загальному заліку у старшій віковій групі заслужена перемога дісталася все ж тій команді гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.), а в молодшій віковій групі запекла боротьба розгорнулася між командами гуртків "Туристи-краєзнавці" та "Географи-краєзнавці". І, хоча обидві команди набрали рівну кількість балів у загальному підсумку, перемогли "Туристи-краєзнавці" зі своїм керівником гуртка Марущак І.О, адже вони були переможцями на дистанції "Смуга перешкод".

Закінчилися змагання, згасли багаття, вщухли наїдені комарі, запанувала тиша – пішли додому юні туристи, несучи з собою заслужені нагороди, позитивний настрій і непереборне бажання ще раз повернутися до лісу, до змагань, до улюбленої справи – туризму.



Автор: Kaskader | 09.06.2014 | Переглядів: 470 | Коментарів: 0