Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Червень » 18

Що ж таке похід? Ті, хто вже ходили в туристські походи самі прекрасно знають, що це таке і як це круто. Своїми словами, туристський похід - це подорож групи однодумців з рюкзаками по незвіданій природі. Все несеться на собі, спиться в наметі, їжа готується на вогнищі черговими. За день в середньому проходиться від 5 до 15 км по надзвичайно красивим і живописним місцям.

Саме в такому поході нещодавно взяла участь група гуртківці-туристів під керівництвом Луговацького Андрія Івановича та його помічників Марущак Ілони Олександрівни та Кошеленка Олексія Вадимовича. Протягом трьох днів вихованці, віком від 11 до 14 років, пройшли відстань в 35 км територією Уманського району від села Доброводи через села Танське, Косенівку, Старі Бабани, Пугачівку до села Дмитрушки.

Метою даного походу були відвідини музею Дерев’янка К.М. в с.Косенівка, старої козацької Троїцької церкви в с.Пугачівка та Меморіалів пам’яті воїнам Великої Вітчизняної війни і поховань солдатів цієї жахливої пори в селах маршруту. Також учасники ознайомлювалися з побутом та сьогоденням місцевого населення, відвідували школи та спілкувались зі своїми ровесниками.

Велику допомогу в організації цих відвідин надали педколективи Добровідського та Косенівського НВК і Дмитрушівської ЗОШ, а саме Гончар Любов Михайлівна, Хохич Тетяна Павлівна, Мовчан Ніна Іванівна та екскурсовод Музею Дерев’янка К.М. Хорошева Любов Федотівна. Особливо теплим прийом туристів був в Дмитрушівській ЗОШ, де змучених спекою учасників не тільки радісно зустріли і провели екскурсію в музей Бойової Слави, а й смачно нагодували.

Важливими завданнями походу, яку переслідували керівники, було також прищеплення основ самоорганізації, працелюбства, почуття відповідальності, патріотизму, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей. Саме завдяки цим основам група була достатньо мобільною, організованою та підготовленою до всіляких негараздів та форс-мажорів. Учасники походу дуже швидко долали кілометри шляху, встигаючи по дорозі активно обговорювати плани на день, дискутуючи з різних питань, милуватися краєвидами рідної землі. На невеличких привалах влаштовувалися збори лікарських рослин з подальшим обговоренням їхнього застосування для власного оздоровлення.

В підсумку учасники походу отримали безліч позитивних вражень від самої подорожі і запропонували здійснити ще не раз мандрівку просторами своєї Батьківщини.



Автор: Kaskader | 18.06.2014 | Переглядів: 519 | Коментарів: 0