Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Жовтень » 01

27 вересня, субота – для більшості людей це звичайний вихідний, а для сотень тисяч непосидючих дослідників та романтиків – справжнє свято, адже саме в цей день в усьому світі відзначається День туризму. Не залишилися осторонь цієї події і вихованці станції юних туристів м. Умань. Разом зі своїми наставниками – керівниками гуртків – вони в черговий раз зібралися на околиці нашого міста в мальовничому урочищі Сурчане, щоб вкотре відзначати це свято по-справжньому: в лісі, змаганнями та смачною кашею з багаття. Адже вже стало доброю багаторічною традицією наприкінці вересня проводити Зліт, присвячений Всесвітньому Дню туризму серед гуртківців СЮТур.

Вже о 9 ранку лісовий масив наповнився гомоном голосів юних туристів, які бадьоро крокували до місця змагань. Трохи відпочивши та розташувавши табори на місцевості, рішуче почали готовитися до майбутніх змагань.

Розпочався Зліт традиційним загальним шикуванням, де, окрім звичайного привітання зі святом та оголошенням програми змагань, відбулося урочисте нагородження. Вручали грамоти кращим гуртківцям за підсумками конкурсу "Кращий гурток 2013/2014 навчального року" та почесні відзнаки – значки "Юний турист України" – учасникам багатоденних літніх походів.

А далі, як належить справжнім туристам: збір по командам і … вперед за перемогою. Змагалися у всьому: і у вправності розкладання намету, і у швидкості пакування речей у рюкзак, і у хитрощах розпалювання багаття і в майстерності в’язання туристських вузлів. Не залишився осторонь ніхто, адже крім традиційних конкурсів на туристську майстерність, проходили і творчі – "Туристських емблем" та "Лісове чудо".

А по обіді всі зібралися, щоб позмагатися на дистанції "Смуга перешкод", де необхідно було долати справжні природні перешкоди: заболочену місцевість по купинах і жердинах, сухий рів "маятником" та по колоді, лізти через перелаз та нести на ношах умовного потерпілого. Було усе і радість перемоги і розчарування від падіння на дистанції, але усім на довго ще запам’ятається: і божественна природа, і смаковита каша з пилу-жару, і дружня атмосфера спілкування в колі однодумців.

Вечоріло. Затихли голоси, згаснули багаття, втомлені та щасливі наші вихованці побрели додому. І вже зовсім скоро всі вони знову зберуться разом, адже попереду у них ще цілий рік цікавих та напружених змагань, конкурсів з улюбленого виду діяльності – спортивного туризму.

Автор: Kaskader | 01.10.2014 | Переглядів: 507 | Коментарів: 0