Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2014 » Жовтень » 02

Всесвітній день туризму – добра нагода зібратися усім, хто поважає активний відпочинок та відчуває у собі дух романтика. 30 вересня 2014 року більше сотні юних уманчан разом зі своїми вболівальниками: вчителями, батьками, друзями зібралися на території стадіону "Сокіл", щоб в черговий раз висловити свою любов до туризму та позмагатися на улюблених змаганнях. А зібрали їх всіх разом традиційні змагання – Зліт, присвячений Всесвітньому Дню туризму серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, який щорічно у вересні місяці проводить станція юних туристів м.Умань.

На відкритті змагань, окрім традиційних привітань зі святом та оголошенням програми змагань, виступила завідувач кафедри географії та методики її викладання УДПУ ім. Павла Тичини професор Браславська Оксана Володимирівна, яка побажала учасникам змагань успіхів та вручила грамоти директору СЮТур Кучеренку В.А. за тісну багаторічну співпрацю. Також вона представила своїх підопічних – студентів 2 та 3 групи ІV курсу, які надали дієву допомогу в суддівстві змагань.

Одразу після лінійки 14 команд від 11 навчальних закладів міста розпочали запеклу боротьбу за перемогу у змаганнях. А позмагатися було де, адже вже другий рік поспіль Зліт до дня туризму має широку насичену програму: тут можна спробувати свої сили і в пішохідному туризмі, і у велосипедному, і в спортивному орієнтуванні та туристських конкурсах.

На дистанції "Смуга перешкод" команди шкіл міста намагалися швидко та правильно долали природні перешкоди, які зустрічаються в пішохідному туризмі. Нелегко було долати ділянки по купинах та жердинах, за допомогою "маятникової" мотузки та по перелазу, "блукати" лабіринтом та нести на ношах умовного потерпілого. Але справилися всі, хоча були і помилки, і штрафи.

Повороти, розвороти, зміни напрямку руху, гальмування, рух на велосипедах – все це учасники показували на дистанції "Фігурне водіння велосипеду", долаючи штучні перешкоди, які імітують природні під час велосипедних мандрівок.

Не менш запеклою була боротьба і на дистанції "Спортивне орієнтування", де по 2 учасника з кожної команди за картою шукали контрольні пункти. Тут потрібно було продемонструвати немало: і вміння швидко бігати, і логічно мислити, і орієнтуватися у просторі та читати карту.

Не менш насиченою була конкурсна програма, яка передбачала перевірку навичок, необхідних у будь-якому поході, а саме: швидко та правильно встановити туристський намет, без помилок укласти походні речі у рюкзак, розпалити вогнище з природних матеріалів з мінімальної кількості сірників.

Юні туристи справилися з усіма завданнями, але, як на будь-яких змаганнях, є переможці, а є ті кому не все вдалося. У кожному виді, на кожній дистанції було підведено підсумки та визначено трійку кращих команд у двох вікових групах. А переможцями Зльоту в цьому році стали команди з ЗОШ № 4 в молодшій віковій групі та з ЗОШ № 11 у старшій віковій групі.


Вітаємо переможців та призерів змагань і до зустрічі на чергових змаганнях зі спортивного туризму.

Автор: Kaskader | 02.10.2014 | Переглядів: 442 | Коментарів: 0