Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » Архів матеріалів

26 травня 2012р. відбулись змагання з туризму серед працівників освіти м. Умань. Змагання проводились на території урочища «Сурчане», де представники 21 команди (всього 84 особи) ЗНЗ та ДНЗ мали змогу помірятись силами. Змагання з туризму для освітян – завершальний етап Спартакіади, тому «бій» був складним, наполегливим та цікавим. Учасники команд ДНЗ проявили неабиякий хист, щоб вибороти призові місця серед 12 команд дошкільних та позашкільних навчальних закладів. І місце дісталось команді ДНЗ № 4, ІІ місце вибороли представники команди БДЮТ, а ІІІ місце – ДНЗ № 23.

Неменше цікавою та запеклою була боротьба між командами ЗНЗ, серед яких перемогу отримала команда ЗНЗ № 3. У трійку лідерів увійшла команда ЗНЗ № 1, посівши ІІ місце та ЗНЗ № 10, посівши ІІІ місце.


Автор: Kaskader | 28.05.2012 | Переглядів: 374 | Коментарів: 0


Останніми випробуваннями, що проводяться станцією юних туристів для своїх вихованців, є змагання з пішохідного туризму серед гуртківців СЮТур. Цей рік не став виключенням і вже 19 травня в урочищі Тартак 10 команд нашого закладу демонстрували свої вміння зі спортивного туризму, які здобули протягом навчального року у гуртках.

Всі учасники продемонстрували належний рівень знань і вмінь у туристсько-спортивній естафеті та переможцями змагань стали команди гуртків «Екологи-краєзнавці» в молодшій віковій групі та «Пішохідний туризм 2» в старшій віковій групі.

Не зважаючи на зайняті місця всі вихованці гуртків того дня отримали позитивний заряд енергії, цікавий відпочинок на лоні природи та смачну кашу, зварену на багатті і повернулися додому з гарним настроєм та бажанням продовжувати своє навчання у гуртках станції юних туристів.


Автор: Kaskader | 21.05.2012 | Переглядів: 386 | Коментарів: 0


11-12 травня 2012 року вихованці гуртка «Пішохідний туризм» під керівництвом досвідченого наставника Баранюка Андрія Арсенійовича здійснили дводенний велосипедний навчально-тренувальний похід по Уманському району за маршрутом: м.Умань - с.Дмитрушки – Старобабанський гранкар'єр – с.Молодецьке – с.Старі Бабани – с.Пугачівка – с.Родниківка - м.Умань. Не зважаючи на коротку тривалість походу, його учасники мали змогу не тільки закріпити та удосконалити туристські навички, отримані протягом навчального року, а й відвідати пам’ятні місця нашого рідного краю, познайомитися з різними періодами історії та подіями, що там відбувалися. Активний відпочинок, змістовне дозвілля, незабутні спогади та бажання ще раз сходити в похід – ось, що залишиться у учасників походу.


Автор: Kaskader | 14.05.2012 | Переглядів: 542 | Коментарів: 0


Не туризмом єдиним живе наш заклад, адже всебічний розвиток підростаючого покоління – ось наша основна мета. Не мало часу приділяється і на опанування основ безпечної поведінки в разі виникнення надзвичайних ситуацій, формуванню інтересу до ведення здорового та безпечного способу життя.

Щоб продемонструвати свої вміння та навички діяти в екстремальних ситуаціях команда «ЛІДЕР» СЮТур м. Умань взяла участь в міжрайонних зональних зборах-змаганнях юних рятувальників ВГДР «Школа безпеки», що відбулися 10 травня 2012 року в м. Христинівка. Команду представляла збірна СЮТур: Маланіч Антон, Довгополий Костя, Баслик Ольга, Білінський Михайло, Фоміченко Артем, Смирнов Ярослав.

Учасники зборів мали змогу показати кваліфіковані дії юних рятувальників на дистанції «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії», до якої увійшли «Бойове розгортання та гасіння пожежі», «Рятувальні роботи у зоні техногенної аварії» та «Рятування постраждалого з висотної будівлі».

Наша команда і тут продемонструвала найвищий рівень підготовки і в запеклій боротьбі стала переможцем цих змагань, посівши І місце серед 8 команд, що увійшли до складу нашої зони, а саме: м. Умань, Уманський, Христинівський, Жашківський, Тальнівський, Монастирищинський, Маньківський та Лисянський райони.

Попереду нашу команду чекає напружена боротьба на обласних зборах-змаганнях юних рятувальників ВГДР «Школа безпеки», що відбудуться в кінці травня в м. Черкаси. Сподіваємося на вдалий виступ та справедливу оцінку досягнень наших вихованців у цих непростих та цікавих змаганнях.



Автор: Kaskader | 11.05.2012 | Переглядів: 417 | Коментарів: 0


Фінальними змаганнями для юних туристів – вихованців гуртків навчальних закладів області є змагання з пішохідного туризму за програмою ХІХ обласних комплексних навчально-виховних заходів з видів спорту серед школярів у 2011/2012 навчальному році, які підсумовують туристсько-спортивну роботу міст та районів за рік та є відбірковими для Всеукраїнських змагань.

4-5 травня цього року в лісовий масив мікрорайону Дахнівка продемонструвати свою туристську майстерність з’їхалося 15 команд Черкаської області. Змагання проходили на дистанції ІІ класу «Смуга перешкод» в командному заліку. Команду міста Умань представляли кращі туристи-спортсмени – вихованці нашого закладу: Маланіч Антон, Довгополий Костя, Баслик Ольга, Білінський Михайло, Фоміченко Артем, Марченко Ірина, Смирнов Ярослав. Стараннями учасників команди СЮТур м. Умань та їх тренера Кучеренка Віталія Анатолійовича було досягнуто найвищого результату – І місце. Ця перемога ще раз підтвердила найвищий рівень підготовки наших вихованців та дала можливість їм захищати честь нашої області у Всеукраїнських змаганнях з туризму серед юніорів, що відбудуться в липні на Закарпатті.

Вітаємо та бажаємо подальших перемог!!!


Автор: Kaskader | 07.05.2012 | Переглядів: 427 | Коментарів: 0


Особисто-командні змагання зі спортивного орієнтування серед гуртківців СЮТур відбулися в період з 23 по 27 квітня 2012 року на території СЮТур. Стартувало 7 команд у двох вікових категоріях: 5 команд представляла молодша ланка і 2 команди – старша. Вихованці гуртків показали свої вміння та навички в спортивному орієнтуванні і проявили себе як справжні туристи.

У молодшій віковій групі першість здобули вихованці гуртка «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Покиньборода Т.І.) А найсильнішими спортсменами-орієнтувальниками у цій віковій категорії були Гаража М., Ткач К., Черній А., Івасюк В., Лаврентєв М., Гирський Р.

У старшій віковій групі змагались вихованці гуртка «Пішохідний туризм 1» та «Пішохідний туризм 2» (керівник гуртка – Баранюк А.А.), а найкращими були: Маланіч А., Байда М., Безрідня А., Довгополий К., Шестопалова А., Пустовий А.


Автор: Kaskader | 30.04.2012 | Переглядів: 419 | Коментарів: 0


11 та 12 квітня 2012 року в приміщенні СЮТур відбулися змагання з топографії серед учнів ЗНЗ, в яких взяли участь 14 команд. Загалом у змаганнях взяли участь 42 школярі із десяти навчальних закладів, серед яких було представлено 6 команд середньої вікової групи та 8 команд старшої вікової групи. Учасники змагань показували свої уміння на етапах: «Таємниця топографічного знаку», «Топографічний диктант», «Орієнтування за місцевими ознаками», «Володіння компасом та рух за азимутом», «Карта та вимірювання відстаней на ній» тощо. Найактивнішими були ЗОШ №14, Педагогічний ліцей, ЗОШ №7-колегіум, ЗОШ №8. Кращі результати показали команди ЗОШ №14, ЗОШ №7-колегіум, ЗОШ №9, ЗОШ №3.


Автор: Kaskader | 13.04.2012 | Переглядів: 440 | Коментарів: 0


2-7 квітня 2012 року в приміщенні СЮТур відбулися командні змагання з пішохідного туризму в закритих приміщеннях серед гуртківців закладу. Свою майстерність змогли продемонструвати вихованці в двох вікових групах: молодша 2-6 класи, старша – 7-11 класи. З 10 команд перемогу здобули вихованці гуртків «Пішохідний туризм» та «Екологи-краєзнавці».


Автор: Kaskader | 09.04.2012 | Переглядів: 437 | Коментарів: 0


Топографічна підготовка й різні елементи орієнтування на місцевості так само важливі, як і інші елементи туристської підготовки. Саме тому з 27 лютого по 3 березня для гуртківців закладу проведені особисто-командні змагання з топографії, на яких вихованці мали змогу продемонструвати вміння читати карту, орієнтуватися на місцевості, складати маршрути походу тощо. Всі справилися з завданнями, але кращими у своїх вікових групах стали Івахнюк Юлія, Пустовий Андрій, Лябах Владислав. В командному заліку перемогу здобули гуртки «Екологи-краєзнавці» (керівник гуртка Джога Н.Д.), «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк А.А.) та «Туристи-краєзнавці» (керівник гуртка Панасюк Я.Д.).


Автор: Kaskader | 05.03.2012 | Переглядів: 403 | Коментарів: 0


24-26 лютого 2012 року в місті Канів відбулися відкриті обласні змагання з пішохідного туризму в закритих приміщеннях серед учнівської молоді, в яких взяли участь 14 команд Черкаської області.

Наше місто на змаганнях представляли дві команди станції юних туристів міста Умань, до складу яких увійшли учні шкіл №№ 14 та 6. В перший день були проведені змагання на дистанції «Смуга перешкод» в особистому заліку, де кращими виявились Марченко Ірина, яка зайняла перше місце серед дівчат та Довгополий Костянтин і Маланіч Антон, що посіли відповідно друге та третє місце серед юнаків. За підсумками першого дня змагань перемогу здобула команда Умань-1, команда Умань-2 посіла п’яте місце.

Наступного дня змагання продовжились на дистанції другого класу у командному заліку, де, не зважаючи на складну дистанцію та в напруженій боротьбі з великим відривом від найближчих переслідувачів команди станції юних туристів міста Умані зайняли перше та друге місце.

За підсумками двох днів в комплексному заліку впевнену перемогу здобула команда Умань-1 у складі: Маланіча Антона, Яструба Михайла, Довгополого Костянтина, Баслик Ольги. Команда Умань-2 у складі: Марченко Ірини, Фоміченка Артема, Білінського Михайла, Смирнова Ярослава посіла почесне третє місце.



Автор: Kaskader | 27.02.2012 | Переглядів: 473 | Коментарів: 0

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 »