Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » Архів матеріалів

Традиційними формами літнього оздоровлення в закладі є багатоденні краєзнавчі експедиції та походи, що є підсумком роботи гуртка за навчальний рік. Тому з 19 по 27 червня 2011 року 10 вихованців гуртка "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.) здійснили пішохідний туристсько-краєзнавчий спортивний похід ІІІ ступеня складності по Карпатах «Екологічною стежкою Дземброня – Піп Іван».

Даний похід дав можливість підліткам випробувати свої можливості, застосувати придбані на заняттях гуртка навички на практиці, поглибити знання про природу, традиції та побут України. Цікавим доповненням до походу стала екскурсія по старовинному місту Львову, яка залишила незабутні враження та спогади про чарівні куточки історії.

Автор: Kaskader | 29.06.2011 | Переглядів: 461 | Коментарів: 0


Третього червня 2011 року в урочищі Сурчане відбулися командні змагання з пішохідного туризму серед працівників освіти міста Умані, в яких взяли участь 84 учасники з 9 загальноосвітніх та 12 дошкільних і позашкільних навчальних закладів міста. Наставники підростаючого покоління продемонстрували вміння не тільки навчати дітей, а й самостійно долати різноманітн перешкоди. Змагання виявилися веселими та напруженими. В запеклій боротьбі впевнену боротьбу здобули працівники ЗОШ № 1 та ДНЗ № 18, другі місця посіли команди школи-інтернату та БДЮТу, а треті місця дісталися міській гімназії та ДНЗ № 34.

Після змагань всіх учасників чекала смачна каша та тепле спілкування в колі друзів біля вогнища.

Автор: Kaskader | 06.06.2011 | Переглядів: 443 | Коментарів: 0


21-22 травня 2011 року в урочищі «Сурчане» відбулися дводенні змагання з пішохідного туризму серед гуртківців СЮТур, в яких взяли участь 12 команд гуртків закладу. В перший день відбулися традиційні конкурси "Встановлення намету", "Розпалювання вогнища", "В´язання туристських вузлів" та "Укладання рюкзака". Наступного дня велася запекла боротьба за перемогу на дистанції «Смуга перешкод», де 60 вихованців демонстрували вміння долати різноманітні природні перешкоди. В запеклій боротьбі, за підсумками двох днів, кращими стали команди "Екологи-краєзнавці" (керівник гуртка Джога Н.Д.) та "Пішохідний туризм 2" (керівник гуртка Баранюк А.А.). Другі місця посіли команди гуртків "Пішохідний туризм" (керівники гуртків Баранюк А.А. та Падецький К.О.). На треьому місці опинилися команди гуртків "Географи-краєзнавці" (керівник гуртка Джога Н.Д.) та "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Падецький К.О.).

Вітаємо переможців та призерів змагань та сподіваємося, що отриманні під час занять в гуртках знання, знадобляться їм у подальшому житті.

Автор: Kaskader | 23.05.2011 | Переглядів: 459 | Коментарів: 0


Наприкінці навчального року, в травні, цікавою подією для учнівської молоді є змагання з пішохідного туризму, які є завершальним етапом в проведенні масових туристських заходів, організованих станцією юних туристів міста Умані. 18 травня поблизу стадіону «Сокіл» зібрались 18 команд всіх загальноосвітніх навчальних закладів, які змагалися між собою на туристській смузі перешкод, дистанції «Спортивне орієнтування», конкурсах: встановлення намету, укладання рюкзака, розпалювання вогнища та в’язання туристських вузлів. Зібрали найбільшу кількість призових місць та зайняли І загальнокомандне місце команди школи № 14. Друге місце поділили між собою команди школи № 3 та школи-інтернату. Третє місце посіли команди шкіл №№ 3 та 7.

Автор: Kaskader | 19.05.2011 | Переглядів: 450 | Коментарів: 0


13-15 травня 2011 року в місті Черкаси в лісовому масиві мікрорайону Дахнівка відбулися змагання з пішохідного туризму за програмою ХІІІ обласних комплексних навчально-тренувальних заходів з видів спорту серед школярів у 2010/2011 навчальному році, в яких взяла участь і команда нашого закладу. Змагання проходили на дистанції ІІ класу "Смуга перешкод". За перемогу змагалися 15 кращих команд з усієї області, але кубок дістався саме нашим вихованцям.

Марченко Ірина, Маланіч Антон, Яструб Михало, Луненко Іван, Довгополий Костя та Рибченко Анна (тренери команди Кучеренко В.А. та Марченко Н.В.) здобули впевнену перемогу на змаганнях, виконавши ІІ спортивний розряд.


Вітаємо переможців змагань та їх наставників з перемогою
та бажаємо подальших успіхів!!!

Автор: Kaskader | 16.05.2011 | Переглядів: 498 | Коментарів: 0


З 30 квітня по 4 травня 2011 року вихованці нашого закладу у складі збірної команди області взяли участь у відкритих змаганнях серед юнаків та юніорів з пішохідного туризму «Кубок Бугу», що відбулися у с. Іванівка Первомайського району Миколаївської області. На березі річки Південний Буг кращі гуртківці Черкащини змагалися на дистанціях ІІ-ІV класів "Смуга перешкод" та "Крос-похід" з командами інших областей України.

Автор: Kaskader | 05.05.2011 | Переглядів: 491 | Коментарів: 0


Спортивне орієнтування є формою організації здорового способу життя, вивчення рідної природи, фізичного та розумового розвитку. Заняття з орієнтування на місцевості це також і напружена спортивна боротьба. Під час змагань виховуються  морально-вольові якості, ініціатива, цілеспрямованість, винахідливість, рішучість, сміливість. Цей вид спорту сприяє розвитку важливих фізичних якостей – витривалості, швидкості, сили, спритності.

Так 25-29 квітня на території станції юних туристів пройшли змагання з паркового орієнтування для наймолодших гуртківців віком 7-11років. А 27 квітня на території Грекового лісу пройшли традиційні змагання з паркового орієнтування для гуртківців старшої вікової групи, в яких взяли участь вихованці віком з 12 до 17 років.

З 12 команд (62 учасника) перемогу здобули команди "Екологи-раєзнавці" (керівник гуртка Джога Н.Д.) та "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.).

Автор: Kaskader | 04.05.2011 | Переглядів: 709 | Коментарів: 0


Кращі вихованці гуртків "Пішохідний туризм" та "Спортивний туризм" (Дудніченко Ірина, Маланіч Антон, Яструб Михайло, Довгополий Костянтин, Луненко Іван) - кандидати у збірну команду області - взяли участь у обласних навчально-тренувальних зборах, що проходили з 15 по 17 квітня у селі Сунки Смілянського району. Не зважаючи на прохолодну погоду, діти мали змогу відпрацювати подолання природних перешкод на різноманітному рельєфі, підвищити свою майстерність, гарно відпочити і підготуватися до Всеукраїнських змагань.

Автор: Kaskader | 18.04.2011 | Переглядів: 474 | Коментарів: 0


Кожен турист повинен знати топографічні знаки, вміти читати карту, впевнено орієнтуватися на місцевості, тому діти ретельно готувалися до участі в змаганнях. У двох вікових групах серед 19 команд кращими були ЗОШ №№ 3,4,5,7,14.

Автор: Kaskader | 15.04.2011 | Переглядів: 474 | Коментарів: 0


В спеціально обладнаному приміщенні діти змагалися у трьох вікових групах на дистанції «Смуга перешкод» на різних класах дистанції, залежно від віку учасників, демонструючи вміння злагоджено долати різноманітні природні перешкоди. Напруженою була боротьба, адже кожна команда намагалася продемонструвати вміння, набуті під час занять у гуртках. Але, як відомо, перемагає найкращий. В запеклій боротьбі перемогу здобули команди гуртків "Екологи-краєзнавці" (керівник гуртка Джога Н.Д.), "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.).


Вітаємо переможців та призерів змагань та бажаємо успіхів у подальшій роботі!

Автор: Kaskader | 11.04.2011 | Переглядів: 446 | Коментарів: 0

« 1 2 ... 21 22 23 24 »