Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » Архів матеріалів

Не зважаючи на всі цьогорічні перепони, із значним зміщенням запланованих термінів, але все-таки особисто-командні змагання з топографії серед гуртківців СЮТур відбулися в останній тиждень лютого.

Як і планувалося, змагалися гуртківці у трьох вікових групах: молодшій (5 клас і молодші), середній (6-8 клас) та старшій (9 клас і старші). Всім учасникам змагань за встановлений час необхідно було виконати 6 завдань та набрати максимальну кількість балів за правильні відповіді. Завдання складалися з урахуванням віку гуртківців та охоплювали весь навчальний матеріал розділу «Топографія» з програм гуртків «Юні туристи-краєзнавці» та «Пішохідний туризм». Учасники змагань вказували правильні назви топографічних знаків, вимірювали відстані на карті та визначали довжину маршруту відповідно до масштабу, визначали азимути до населених пунктів та орієнтувалися за місцевими ознаками, а ще визначали висоту запропонованого природного об’єкту та знаходили відповідність рельєфу його зображенню на карті.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 03.03.2020 | Переглядів: 689 | Коментарів: 0


Цьогорічні зимові канікули тривали аж цілих 3 тижні, тому у наших гуртківців було вдосталь часу займатися улюбленою справою. А щоб цей час не перетворився на рутинну роботу, педагогічні працівники нашого закладу продумали цікаву та змістовну програму на час канікул, яка максимально охоплювала інтереси наших юних вихованців.

Оскільки на початок канікул припадає новорічне свято, то і готувалися ми до нього всією нашою дружньою «родиною»: на заняттях гуртків, у вільний від основної роботи час, наші дітки виготовляли новорічні прикраси, якими потім і прикрасили навчальні кабінети; всі разом прикрашали новорічну ялинку і,звичайно, всі разом зустрічали казкових героїв, які завітали до нашого закладу на новорічне свято 28 грудня.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 20.01.2020 | Переглядів: 427 | Коментарів: 0


Минуло майже 2 місяці активних тренувань та цікавих занять в спеціально обладнаному тренувальному залі СЮТур для занять технікою пішохідного туризму. І прийшов час показувати здобуті знання та сформовані навички роботи з туристськими мотузками та карабінами.

Отож, 16 грудня 2019 року розпочалися особисті змагання з пішохідного туризму в приміщеннях на дистанції «Смуга перешкод». Змагання проводилися серед хлопців і дівчат окремо в трьох вікових групах. На розсуд учасникам було запропоновано 16 технічних етапів різного рівня складності. Гуртківці першого року навчання мали змогу обирати етапи, обладнані суддями і, використовуючи різноманітні технічні прийоми та засоби, долати етапи на швидкість. Більш досвідчені гуртківці, звичайно ж, обирали трохи складніші етапи – з самонаведенням, де потрібно було самостійно облаштовувати перильну, або спускову мотузку та використовували різні тактики долання природних перешкод. За проходження кожного етапу учаснику нараховувалися бали, в залежності від складності етапу та знімалися штрафні бали за порушення згідно до таблиці штрафів.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 23.12.2019 | Переглядів: 385 | Коментарів: 0


Щороку, в листопаді місяці, для гуртківців Станції юних туристів м. Умань в нашому закладі проводиться туристсько-спортивний конкурс «Екстремали». Метою проведення цього заходу є перевірка готовності дітей до роботи зі спеціальним туристським спорядженням в тренувальному залі та рівня обізнаності юних туристів основних правил безпечної роботи під час занять з техніки пішохідного туризму.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 18.11.2019 | Переглядів: 378 | Коментарів: 0


Канікули – це завжди весело, цікаво та пізнавально. А якщо ще й завітати в цей час до нас на Станцію юних туристів м.Умань, то можна багато чого дізнатися та навчитися. Адже, не зважаючи на канікули, робота не припиняється ні на мить. Більше того – окрім звичної роботи гуртків в нашому закладі щодня проводяться майстер-класи з туризму для учнів шкіл міста.



Щоб розкрити багатогранний світ туризму юним відвідувачам наші педагогічні працівники підготували різноманітні за наповненням та тематикою заходи. Так протягом тижня під час цьогорічних осінніх канікул, з 28 жовтня по 1 листопада, запрошені делегації учнів шкіл разом зі своїми вчителями ознайомилися з роботою гуртків СЮТур м.Умань, специфікою різних видів туризму, випробували свою спритність під час проходження окремих етапів дистанції з пішохідного туризму (як на природному рельєфі, так і в тренувальній залі) та вправність під час виконання фігур з велосипедного туризму. Також молодші школярі ознайомилися з основними прийомами роботи зі спортивними картами та планами місцевості, а в підсумку ще й спробували на дистанції «Орієнтування» по плану нашої території відшукати правильні букви на місцевості та скласти з них слово.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 04.11.2019 | Переглядів: 451 | Коментарів: 0


Осінь продовжує радувати чудовою погодою, тож теплими сонячними деньками сповна користуються вихованці нашого закладу.


26 жовтня, напередодні осінніх канікул, молодші вихованці гуртків «Пішохідний туризм» та «Юні туристи-краєзнавці» здійснили одноденний пішохідний похід до урочища Сурчане, що знаходиться на околиці нашого міста. Гуртківці разом зі своїми керівниками гуртків Ілоною Марущак, Іриною Вовкотруб, Юлією Мельник та Інною Коцур цілий день насолоджувалися неперевершеною красою осіннього лісу, на практиці застосовували отриманні знання по розпалюванню вогнища та готували смачнючу туристську кашу.


А старші вихованці гуртка «Пішохідний туризм» у перший день канікул, 28 жовтня, разом зі своїм керівником Андрієм Баранюком здійснили одноденний велосипедний похід по Уманському району за маршрутом: м. Умань – с.Родниківка – с.Краснопілка - с Берестівець – с.Родниківка – м.Умань. Ця подорож запланована і проведена як один з етапів підготовки вихованців до літнього багатоденного походу.


Автор: Kaskader | 29.10.2019 | Переглядів: 443 | Коментарів: 0


З 21 по 26 жовтня 2019 року на території Станції юних туристів м. Умань пройшли змагання з велосипедного туризму. Щороку цей захід збирає чималу кількість прихильників серед наших вихованців, не дивлячись на те, що велосипедний туризм не входить до навчальних програм наших гуртків. Юні велотуристи змагалися на дистанції «Фігурне водіння велосипеда», де потрібно було швидко і безпомилково виконати ряд фігур на велосипеді. Учасники змагань виступали в 3 вікових групах: молодшій (3-5 клас), середній (6-7 клас) та старшій (8-9 клас). Наймолодші вихованці на дистанції проходили 8 фігур («змійка», «коридор», «вісімка», «кільце», «зигзаг», «гойдалка», «створ» і «стоп-лінія»). Для середньої вікової групи додавалися ще два етапи: «ворота» і «колія», а учасники старшої вікової групи долали вже 11 фігур з «перенесенням предмету».



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 28.10.2019 | Переглядів: 450 | Коментарів: 0


Розпочався новий навчальний рік, якого з нетерпінням чекали всі гуртківці Станції юних туристів м. Умань. Діти повернулися до занять в улюблених гуртках, до них приєдналися нові вихованці. І одразу ж почалася кропітка робота: хтось пригадував минулорічний матеріал, хтось тільки починав опановувати ази туризму, а хтось і вдосконалював свої уміння та навички. Адже вже в кінці вересня до Всесвітнього дня туризму нашим закладом проводяться перші змагання для гуртківців – туристський Зліт.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 15.10.2019 | Переглядів: 394 | Коментарів: 0


25 вересня, на території стадіону "Сокіл" проведено ХХ міський Зліт присвячений Всесвітньому дню туризму серед учнів закладів загальної середньої освіти та міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – дистанція «Смуга перешкод».

У заході взяли участь 23 команди від усіх загальноосвітніх закладів, а це - майже дві сотні учасників. Змагання проводились на дистанціях "Смуга перешкод", "Фігурне водіння велосипеду","Спортивне орієнтування" (Лабіринт) та конкурсах встановлення намету, укладання рюкзака, розпалювання вогнища.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 27.09.2019 | Переглядів: 463 | Коментарів: 0


7 вересня 2019 року на території урочища "Звірки" відбувся заключний тур спартакіади працівників освіти - змагання з туризму.

У цьому заході взяли участь 11 команд дошкільних та загальноосвітніх закладів.


... Читати далі »

Автор: Kaskader | 09.09.2019 | Переглядів: 395 | Коментарів: 0

« 1 2 3 4 ... 23 24 »