Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » Архів матеріалів

16-21 січня на базі закладу пройшли щорічні змагання із пішохідного туризму у закритих приміщеннях серед гуртківців СЮТур. Спостерігаючи за тим, як вправно хлопці та дівчата уміють поводитися із туристським спорядженням, долати перешкоди, підніматися та спускатися по уявній горі чи дереву, стає спокійно на душі: такі викрутяться із будь-якої життєвої ситуації. У першу чергу, завдяки туризму і тому, чого він їх навчив.

Отож, призові місця із пішохідного туризму серед учасників змагань розподілилися наступним чином: особистий залік – перемогу здобули Чорноус Саша та Чорноус Ірина, Маланіч Антон та Баслик Ольга, Гирський Руслан; командний залік – «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк А.А.),

Автор: Kaskader | 16.01.2012 | Переглядів: 408 | Коментарів: 0


14-19 листопада в приміщенні станції юних туристів м. Умань відбулися туристсько-спортивний конкурс «Нумо, туристи!» серед гуртківців закладу в яких взяли участь 25 команди від усіх гуртків СЮТур.

Учасники змагань мали змогу продемонструвати не тільки знання, отримані під час занять у гуртках, а й можливість швидко діяти в змодельованих екстремальних ситуаціях.

Вихованці під час конкурсів «Збери товариша в похід», «Випробування вправності», «Весела обв’язка» повинні були виявити окрім спритності та швидкості ще й вміння злагоджено працювати в парах, допомагати один одному.

Конкурси «Два товариша», «Укладка рюкзака», «В’язання туристських вузлів» дали змогу показати набуті навички з базової техніки туризму.

Окрім практичних завдань на розгляд учасників були запропоновані теоретичні конкурси «Підготовка до походу», «Мій рідний край», «Безпека походів та долікарська допомога», де учасники продемонстрували знання по наданню медичної допомоги, безпечному проведенню походів та краєзнавчих відомостях з історії, географії та екології рідного краю.

У цьому конкурсі найкращими виявилися Сухецький Саша та Семейнікова Юлія з гуртка «Туристи-краєзнавці», Гирський Руслан та Мельник Андрій з гуртка «Екологи-краєзнавці», Орловська Настя та Довгополий Костя з гуртка «Пішохідний туризм».


Автор: Kaskader | 21.11.2011 | Переглядів: 458 | Коментарів: 0


11-12 жовтня на території закладу відбулися змагання з велосипедного туризму серед команд учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Своє вміння вправно водити велосипед прийшли продемонструвати 70 учнів з усіх шкіл міста. Серед дівчат кращими були Лук’яненко Тетяна з ЗОШ № 4 та Романюк Юлія з ЗОШ № 3, серед хлопців – Корж Денис із ЗОШ № 14 та Лемещук Вадим із ЗОШ № 3. В командному заліку перемогу здобули команди ЗОШ № 3 (представник команди Сорокін С.В.) та ЗОШ № 14 (представник команди Баранюк А.А.).

А 10-15 жовтня змагалися юні туристи – вихованці нашого закладу. 41 юний велосипедист змагалися в особистому та командному заліках на дистанції: «Фігурне водіння велосипеду». В особистому заліку перемогу вибороли Корж Денис, Притула Олександр, Кулібаба Євген, Задорожна Юлія, Байда Марина.

У загальнокомандному заліку кращими були вихованці гуртків «Пішохідний туризм» (керівник гуртка Баранюк А.А.), «Екологи-краєзнавці» та «Географи-краєзнавці» (керівник гуртків Джога Н.Д.).

Автор: Kaskader | 17.10.2011 | Переглядів: 450 | Коментарів: 0


8 жовтня 2011 року в м. Черкаси відбувся чемпіонат області зі спортивного орієнтування «Золота осінь», на якому команду міста Умань представляли не лише досвідчені гуртківці-туристи, а й молодші вихованці закладу Гирський Руслан та Мельник Андрій, які на показали доволі непоганий результат. Ці змагання дали впевнений старт нашій збірні у обласних змаганнях і сподіваємося на подальші успіхи.

Автор: Kaskader | 10.10.2011 | Переглядів: 452 | Коментарів: 0


24 вересня 2011 року в урочищі Сурчане відбувся традиційний Зліт, присвячений Всесвітньому дню туризму серед гуртківців. Під час Зльоту відбулося нагородження грамотами та призами найактивніших вихованці гуртків-переможців за підсумками минулого навчального року. Після урочистого відкриття юні туристи мали змогу позмагатися у вправності долати природні перешкоди на туристсько-спортивній дистанції та швидко і правильно встановлювати намет, в’язати туристські вузли, розпалювати вогнище та укладати рюкзак.

Найкращими та найспритнішими з 10 команд, а це 65 учасників, виявилися гуртки «Туристи-краєзнавці» – керівник гуртка Панасюк Я.Д. (молодша вікова група), «Пішохідний туризм» – керівник гуртка Гуцалюк В.Б. (середня вікова група) та «Пішохідний туризм 1»  – керівник гуртка Баранюк А.А. (старша вікова група).

Автор: Kaskader | 26.09.2011 | Переглядів: 456 | Коментарів: 0


Вже стало доброю традицією наприкінці вересня проводити Зліт до Всесвітнього дня туризму для учнів загальноосвітніх закладів міста. І ось 20 вересня на стадіоні «Сокіл» зібралися представники шкіл міста, щоб продемонструвати свої вміння. 17 команд мали змогу позмагатися у конкурсах «Встановлення намету», «Укладання рюкзака», «Розпалювання вогнища» та в туристсько-спортивній естафеті.

У туристсько-спортивній естафеті учасники продемонстрували вміння швидко й безпечно долати перешкоди по купинах, жердинах, за допомогою маятника, долати висоти по перелазу та орієнтуватися в лабіринті, транспортувати потерпілого. Всі успішно вправилися з завданням, а найкращими виявилися учні шкіл №№ 3 та 11. У конкурсній програмі необхідно було вірно та швидко поставити намет, розпалити вогнище та скласти речі у рюкзак. Найкращими виявилися учні шкіл №№ 3та 14.

Ніхто цього дня не залишився без перемог. Але кращими у загальному заліку у старшій віковій групі стали школи №№ 11, 9, 3; у середній віковій групі – школи №№ 3, 7, інтернат.

Автор: Kaskader | 21.09.2011 | Переглядів: 435 | Коментарів: 0


З 23 липня по 3 серпня 2011 року відбувся багатоденний пішохідний навчально-тренувальний похід-семінар І категорії складності по Закарпаттю з педагогічними працівниками закладу під керівництвом методиста Марченко Н.В. Мандруючи мальовничими стежками Чорногірського та Свидовецького хребтів учасники походу - керівники гуртків нашої станції - не лише побачили всю красу Карпатських гір, а й усвідомили низку важливої і першочергової інформації, якою повинен бездоганно володіти педагог-турист. Похід залишив незабутні спогади і сподівання піти ще у похід наступного року.

Автор: Kaskader | 05.08.2011 | Переглядів: 435 | Коментарів: 0


В липні місяці, з 25 по 29 число, 10 вихованців гуртка «Пішохідний туризм» випробували свої знання та вміння у велосипедному поході ІІІ ступеня складності по Черкаській області під керівництвом Падецького К.О. Учасники походу мали змогу не тільки цікаво провести дозвілля та відпочити, а й значно розширити свій кругозір, відвідуючи історичні, природні та культурні пам’ятки рідного краю.

Автор: Kaskader | 01.08.2011 | Переглядів: 467 | Коментарів: 0


Троє вихованців нашого закладу (Марченко Ірина, Маланіч Антон та Яструб Михайло, тренер Кучеренко В.А.) у цьому році увійшли до складу збірної команди Черкащини та мали змогу захищати честь нашої області на Чемпіонаті України серед юніорів з пішохідного туризму, що проходив з 13 по 18 липня 2011 року в с. Гранітне Немирівського району Вінницької області.

Участь у змаганнях такого рівня дало можливість не лише підвищити майстерність вихованців, а й гарно відпочити та зміцнити дружні стосунки з іншими туристами-спортсменами нашої області та інших регіонів України.

Автор: Kaskader | 19.07.2011 | Переглядів: 473 | Коментарів: 0


З 21 червня по 7 липня 2011 року на базі СЮТур організовано роботу профільного оздоровчого табору «Мандрівник», в якому мали змогу відпочити та оздоровитися 30 вихованців закладу. Начальником табору був директор Кучеренко В.А., керівниками загонів: Панасюк Я.Д., Гуцалюк В.Б., Джога Н.Д., Сулига Н.В. Програма табору включала навчальну та дозвільну програму. З навчальної програми проводилися заняття за інтересами вихованців: топографічна підготовка, основи спортивного орієнтування та пішохідного туризму. Учасники брали участь у змаганнях, конкурсах, іграх, турнірах, вікторинах, що дало можливість проявити себе різним за рівнем здібностей та психологічними особливостями вихованцям. Також було організовано походи та екскурсії по Умані та Уманському району.

Загалом, відпочинок сподобався всім і дітям, і педагогам, залишивши у памяті найкращі спогади та надію зустрітися наступного літа.

Автор: Kaskader | 08.07.2011 | Переглядів: 781 | Коментарів: 0

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 »