Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2013 » Жовтень » 18

З метою організації активного відпочинку, цікавого дозвілля, для популяризації та пропаганди спортивного туризму 16 жовтня 2013 року станцією юних туристів м. Умань організовано та проведено Міський зліт, присвячений Всесвітньому дню туризму серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста. В позаурочний час на території стадіону Сокіл зібралося близько 200 учасників змагань з 10 уманських шкіл, щоб вкотре продемонструвати свої здобутки в туризмі. Підтримували своїх учнів представники команд, глядачі та чисельні вболівальники, які з цікавістю спостерігали за подіями. Вагому допомогу в проведенні змагань надав Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, в рамках договору співпраці між нашими закладами, направивши для допомоги у суддівстві студентів 4 курсу природничо-географічного факультету.

Особливістю цьогорічного Зльоту стало поєднання декількох видів спортивного туризму, спортивного орієнтування та конкурсної програми, що дало змогу в більш повній мірі створити уявлення про туризм в цілому, а кожному учаснику – спробувати свої сили на різних дистанціях змагань. Так, на дистанції "Смуга перешкод" юні спортсмени мали змогу подолати природні перешкоди, які зустрічаються в пішохідному туризмі, на дистанції "Фігурне водіння велосипеду" демонстрували вміння проходити різні фігури на велосипедах, техніка виконання яких необхідна під час проведення велосипедних подорожей, а на дистанції "Спортивне орієнтування" змагалися в умінні швидко та правильно знаходити об’єкти на місцевості за допомогою карти. Конкурсна програма передбачала перевірку навичок, необхідних у будь-якому поході, а саме: швидко та правильно встановити туристський намет, без помилок укласти походні речі у рюкзак, розпалити вогнище з природних матеріалів з мінімальної кількості сірників.


Юні туристи справилися з усіма завданнями, але, як на будь-яких змаганнях, є переможці, а є ті кому не все вдалося. У кожному виді, на кожній дистанції було підведено підсумки та визначено трійку кращих команд у двох вікових групах. А переможцями Зльоту в цьому році стали команди з НВК № 7 – колегіум в молодшій віковій групі та з ЗОШ № 14 у старшій віковій групі (більш детальну інформацію по видах змагань можна дізнатися у Підсумках). Всі команди, що продемонстрували належний рівень знань, будуть нагороджені грамотами станції юних туристів м. Умань.

Вітаємо всіх учасників змагань, а особливо переможців та призерів, і сподіваємося, що даний захід зумів запалити іскру бажання займатися спортивним туризмом у багатьох серцях юнаків та дівчат.


Відеосюжет телекомпанії Умань
Автор: Kaskader | 18.10.2013 | Переглядів: 432 | Коментарів: 0