Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » 2013 » Жовтень » 19

Нарешті прийшло довгоочікуване "бабине літо" і юні туристи нашого міста отримали змогу в повній мірі насолодитися останніми теплими деньками року, активно відпочиваючи та змагаючись у різних заходах. Зовсім нещодавно, в середу, відбувся Міський зліт, присвячений Всесвітньому дню туризму серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста. А вже у суботу, 19 жовтня 2013 року, справжні юні туристи-спортсмени – вихованці гуртків станції юних туристів м. Умань – вирушили в одноденний похід з метою гарно відпочити, закріпити здобуті навички з туризму та позмагатися у різних конкурсах і змаганнях. Отож 80 юнаків та дівчат зі своїми наставниками – керівниками гуртків зібралися в урочищі Сурчане, щоб взяти участь у традиційному Зльоті, присвяченому Всесвітньому дню туризму серед гуртківців.

Розпочався захід загальним шикуванням, де відбулося нагородження грамотами та значками "Юний турист України" кращих вихованців закладу – переможців та призерів конкурсу "Кращий гурток 2012-2013 навчального року", в якому І місце посів гурток "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Баранюк А.А.), ІІ дісталося гуртку "Пішохідний туризм" (керівник гуртка Дегтярьов Є.В.), а ІІІ місце – за гуртком "Екологи-краєзнавці" (керівник гуртка Джога Н.Д.). Одразу після відкриття змагань всі присутні розійшлися по своїх таборах для підготовки до участі у змаганнях. Протягом всього дня для юних мандрівників проводилися конкурси "Встановлення намету", "Укладання рюкзака", "В’язання туристських вузлів", "Розпалювання вогнища", де вихованці в реальних природних умовах показували свої вміння швидко та правильно виконувати дії, необхідні для туриста, а на дистанції "Смуга перешкод" - ще й злагоджено працювати командою, долаючи різноманітні природні перешкоди. Всі цього дня знайшли собі справу по душі: і дорослі, і малі, бо і для творчо обдарованих гуртківців проводилися конкурси "Туристських емблем" та "Лісового чуда", у якому з природного матеріалу необхідно було змайструвати оригінальний виріб. Одразу після змагань на стомлених та задоволених гуртківців чекала смачна і запашна туристська каша біля теплого вогнища та щира розмова з близькими по духу людьми. Ніхто цього дня не залишився без нагород – кожний гурток отримав грамоти, а кожний учасник змагань – позитивний заряд енергії.

Захід сподобався всім: і самим маленьким 8-річним вихованцям-початківцям і досвідченим 16-річним туристам-спортсменам, адже зі слів дітей такий похід – це гарна можливість добре відпочити в колі друзів, перевірити свої можливості та здібності і набратися сили та позитивних емоцій на найближчий час.

А вже з 21 по 26 жовтня 2013 року на території СЮТур відбудуться змагання з велосипедного туризму для гуртківців, де на дистанції "Фігурне водіння велосипеду" буде визначено кращих вихованців з даного виду туризму.

Тож вітаємо учасників Зльоту з перемогами і бажаємо подальших успіхів усім, хто обрав для себе такий цікавий вид спорту – спортивний туризм.


Автор: Kaskader | 19.10.2013 | Переглядів: 547 | Коментарів: 0