Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » Архів матеріалів

Туризм – універсальний вид діяльності, оскільки не лише розвиває фізичну форму, надає важливих життєвих навиків, загартовує морально та психологічно, а й є одним із потужних засобів патріотичного виховання молоді. Мандруючи просторами України діти розширюють свій кругозір, вивчають та досліджують історію рідного краю, пізнають світ та свою Батьківщину

У січні цього року був проведений обласний етап Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край». На розгляд журі від Станції юних туристів м. Умань було надано 2 звіти експедиційних груп, які практично були запрограмовані на перемогу:



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 01.02.2019 | Переглядів: 480 | Коментарів: 0


На вулиці то дощ, то сніг, то заметіль… А на Станції юних туристів м. Умань завжди тепло і затишно, а буває, навіть, і «спекотно». Ось, наприклад, як минулого тижня, коли з 17 по 21 грудня в нашому закладі проходили особисто-командні змагання з пішохідного туризму в приміщеннях серед гуртківців СЮТур. Щодня юні спортсмени демонстрували свої знання з техніки пішохідного туризму, вміння швидко і безпечно долати природні перешкоди, навички роботи з туристським спорядженням та обладнанням. В спеціально обладнаній залі було організовано 15 технічних етапів, що імітують природні перешкоди в поході. Учасники, разом зі своїми наставниками, самостійно обирали кількість та порядок проходження етапів, спосіб їх подолання, формуючи власну тактику проходження дистанції. В залежності від складності етапу, способу його проходження учасникам нараховувалися бали, а за порушення техніки знімалися штрафні бали. Підсумки підводилися серед хлопців та дівчат окремо по кількості набраних за 15 хвилин «чистих» балів за проходження технічних етапів. Змагалися юні спортсмени парами у 3 вікових групах: молодшій (1-5 клас), середній (6-8 клас) і старшій (9-11 клас).



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 26.12.2018 | Переглядів: 471 | Коментарів: 0


6-9 грудня 2018 року команда Станції юних туристів м. Умань взяла участь у відкритих обласних змаганнях з пішохідного туризму в приміщеннях серед учнівської молоді, які відбулись у м. Каневі.

Цьогорічна підготовка до змагань в Каневі виявилась досить складною для нашої команди. Постійні хвороби, проблеми, невизначеність призвели до того, що зібралися далеко не кращим складом, та й на тренування часу лишалося зовсім мало, тому було вирішено взяти участь у змаганнях лише на дистанціях другого класу.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 11.12.2018 | Переглядів: 487 | Коментарів: 0


12-16 листопада 2018 року в нашому закладі пройшов туристсько-спортивний конкурс «Нумо, туристи!». Конкурс є комплексним заходом, який вимагає від учасників знань та умінь у багатьох сферах туристської діяльності. Завдання були не з легких, адже необхідно було продемонструвати вміння швидко працювати з туристськими карабінами, правильно одягати страхувальну систему, зав’язувати вузли у певній послідовності, безпомилково відбирати необхідні речі для походу Окрім практичних навичок, перевірялися знання вихованців з гігієни туриста та надання долікарської допомоги потерпілому у поході, безпечної організації туристського побуту.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 20.11.2018 | Переглядів: 425 | Коментарів: 0


27-29 жовтня 2018 року у с. Гранів Гайсинського району відбувся «VI Фестиваль спортивного орієнтування «Гранів скликає друзів». Кубок Центру». Його учасниками стали як окремі спортсмени так і команди Гайсинського, Немирівського, Шаргородського та Крижопільського районів, смт.Маньківки, смт. Теплика, м. Вінниці, м.Гайсина, м.Київа та м.Умані – близько 150 орієнтувальників.

Наша команда СЮТур м. Умань була у складі: Шевчук Олександр, Коломієць Максим, Косенко Артем – група Ч-12, Устенко Тимофій – група Ч-14, Чернецька Анастасія, Красовська Анна – група Ж-14, Марущак Анастасія – група Ж-16 та Меркуш Володимир – група Ч-16.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 31.10.2018 | Переглядів: 484 | Коментарів: 0


Велосипедний туризм – це завжди цікаво, насичено і незабутньо. Тому з метою пропаганди даного виду спорту, виявлення кращих туристів-велосипедистів, змістовного дозвілля та цікавого відпочинку Станцією юних туристів м. Умань щороку проводяться особисто-командні змагання з велосипедного туризму серед гуртківців закладу. В цьому році всі бажаючі гуртківці з 16 по 19 жовтня мали змогу випробувати свої сили у вправності їзди на велосипеді на дистанції «Фігурне водіння велосипеду». Від старту до фінішу учасникам потрібно було виконати 11 фігур: Змійка, Коридор, Вісімка, Кільце, Ворота, Перенесення предмета, Колія, Зигзаг, Гойдалка, Щілина, Стоп-лінія. Результати оцінювалися серед хлопців і дівчат окремо у молодшій та старшій вікових групах.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 22.10.2018 | Переглядів: 455 | Коментарів: 0


Зліт, присвячений Всесвітньому Дню туризму серед гуртківців СЮТур – найперші і, мабуть, найочікуваніші змагання (особливо серед початківців) для наших вихованців у цьому навчальному році. Адже це справжній невеличкий похід із насиченою програмою, прекрасними краєвидами, справжньою туристською кашею з багаття та кращими друзями поруч.

І ось, нарешті, погода «змилувалася» над нами і ця довгоочікувана мить настала: 13 жовтня 2018 року десятки юних туристів нашого закладу разом зі своїми керівниками гуртків, друзями, батьками зібралися для участі у Зльоті. Цього року для проведення Зльоту обрано мальовничу місцину на околиці нашого міста – урочище Звірки. І вже з самого ранку там, як у мурашнику, «кипіла» робота: команди прибирали територію, таборувалися, збирали сировину для багаття та облаштовували туристський побут, учасники змагань коригували тактику та «підганяли» необхідне спорядження; а суддівська бригада готувала все необхідне для проведення заходу.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 16.10.2018 | Переглядів: 533 | Коментарів: 0


4 жовтня 2018 року команда Станції юних туристів м. Умань взяла участь у обласних змаганнях зі спортивного орієнтування «Осінній лист».

Конкуренцію у змаганнях на дистанції за вибором нашій команді складали більше 130 спортсменів 14 команд з різних куточків нашої області.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 08.10.2018 | Переглядів: 566 | Коментарів: 0


Традиційно, напередодні Всесвітнього дня туризму, Станція юних туристів м. Умань проводить загальноміський захід – Зліт, присвячений Всесвітньому дню туризму серед учнів закладів загальної середньої освіти. Не став виключенням і цей навчальний рік: 26 вересня на стадіоні «Сокіл» більше 150 учнів навчальних закладів нашого міста мали змогу випробувати свої сили в туристських конкурсах та на різних дистанціях. Для учасників змагань було організовано 3 дистанції: пішохідний туризм був представлений дистанцією «Смуга перешкод», велосипедний туризм – дистанцією «Фігурне водіння велосипеда» і спортивне орієнтування – дистанцією «Орієнтування за вибором». Паралельно з дистанціями учасники мали змогу спробувати свої сили в організації туристського побуту: розпалюванні вогнища на швидкість, встановлені намету та укладанні рюкзака на правильність і швидкість – саме такими видами була представлена «Конкурсна програма» Зльоту.

Крім того, у рамках Зльоту, був проведений міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – змагання на дистанції «Смуга перешкод».



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 28.09.2018 | Переглядів: 564 | Коментарів: 0


з 28.07 по -02.08 Група у складі 10 осіб здійснила подорож по мальовничим та унікальним місцям Гранітно-степового Побужжя по території Національного природного парку «Бузький Гард» (Миколаївській обл..). за маршрутом с.Мигія – с.Романова Балка – хутір Львів – м. Южноукраїнськ. з метою вивчення споруд на воді, активного відпочинку та оздоровлення. Учасниками 6 денного походу ІІ ст..скл. стали вихованці станції юних туристів м.Умань: Троян Тарас, Чернецька Анастасія, Марущак Анастасія, Слупіцький Володимир, Лауштан Іван, Іщенко Артем, керівники гуртків Марущак Ілона та Кошеленко Олексій, та вчитель Оксанинської ЗОШ Уманського району Линюк Михайло та його учениця Безугла Руслана.

Перший день походу учасники почали з мальовничого ур. Протич, де знаходиться поріг «Червоні ворота» та «Інтеграл» - улюблені місця для водного слалому, рафтінгу, організації регіональних та національних змагань по сплаву на каяках та байдарках. Поряд знаходиться відоме лікувальними властивостями Радонове озеро – затоплений колишній кар'єр лазурного кольору з прозорою водою. Лівим берегом Південного Бугу прокладений туристський маршрут. Стежка, що йде попід беріг виводить до так званих «Куріпенських стоянок», напроти височіє скеля.


... Читати далі »

Автор: Kaskader | 06.08.2018 | Переглядів: 444 | Коментарів: 0

« 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 »