Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » Архів матеріалів

Літо ¬- це час для активного відпочинку, веселих розваг, ігор на свіжому повітрі, захоплюючих подорожей. Весело та з користю відпочити, набратися сил, знайти друзів та отримати нові враження ось уже багато років поспіль пропонує табір з денним перебуванням «Мандрівник», що діє при Станції юних туристів м. Умань.

Щороку табір відчиняє двері для наших постійних таборят та тих, хто уперше долучається до дружньої команди. Як приємно зустріти старих друзів в очікуванні нових пригод! А новачки швидко стають «своїми» у спільних іграх у колі друзів на свіжому повітрі. Та щоб стати справжньою командою, потрібно зробити спільну справу, таку, приміром, як створення та презентацію назви та візитівки загону.


... Читати далі »

Автор: Kaskader | 10.07.2019 | Переглядів: 444 | Коментарів: 0


Вихованці гуртка «Пішохідного туризму» СЮТур кожного літа вирушають у багатоденні походи, поєднуючи туристично-краєзнавчі цілі з пошуковими. Адже котрий рік юні дослідники цікавляться бойовим минулим українців у роки Другої світової війни.

В червні цього року – це велосипедний похід по місцях трагічних подій, які відбувалися в урочищі Зелена Брама, що на Кіровоградщині. Саме там у серпні 1941 року було оточено та знищено 6-ту та 12-ту радянські армії, в лавах яких були і наші земляки-уманчани. Завдяки самовідданому героїзму солдат цих армій було затримано наступ 22-х гітлерівських дивізій на столицю України місто Київ.


... Читати далі »

Автор: Kaskader | 19.06.2019 | Переглядів: 718 | Коментарів: 0


14-17 травня 2019 року в м.Черкаси відбувся обласний етап Чемпіонату України з пішохідного туризму серед юнаків, у якому взяла участь команда Станції юних туристів м.Умань. У особистих змаганнях найкращий результат був у Чернецької Насті, яка стала першою серед дівчат молодшої вікової групи. У особисто-командному заліку, за підсумками виступів всіх учасників команди ми були третіми.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 20.05.2019 | Переглядів: 355 | Коментарів: 0


11 травня 2019 року у сквері імені Тараса Шевченка відбулося офіційне відкриття туристичного сезону – 2019 в місті Умань. Не став осторонь цієї події і наш заклад, адже Станція юних туристів м. Умань є координатором і навчальним центром туристської роботи з учнівською молоддю нашого міста.

Інною Коцур, керівником гуртків СЮТур м. Умань, спільно з співробітниками Уманського краєзнавчого музею було розроблено та презентовано історико-краєзнавчий квест «Занурення у часі глибиною в 100 років». Учасникам квесту було запропоновано відгадати та відшукати історичні об’єкти, історія яких була зашифрована у загадках. До участі і квесті долучилися вихованці гуртка «Пішохідний туризм» (учні ЗОШ № 14) під керівництвом Андрія Баранюка. П’ять команд, протягом 1,5 години, використовуючи всі свої знання з історичного краєзнавства рідного міста, відшуковували величні та знакові архітектурні споруди: Костел Успіння Богородиці (нині – художнє відділення Уманського краєзнавчого музею), Жіноча гімназія (нині – НВК «Уманська міська гімназія…»), Будинок графа Волконського (нині одне з приміщень ДЮСШ), Військовий собор та театр-манеж (нині – споруда під назвою «Кінотеатр Черняховського»). Останнім пунктом квесту, який зібрав всіх учасників одночасно, став Уманський краєзнавчий музей, де цінними призами були нагороджені команди-переможці, а всі юні дослідники отримали пам’ятні подарунки та сертифікати участі у квесті.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 13.05.2019 | Переглядів: 453 | Коментарів: 0


Сонячного весняного дня десятки юних туристів разом із своїми наставниками, друзями та батьками зібралися в лісовому масиві на околиці нашого міста в урочищі Звірки, щоб позмагатися, відпочити, оздоровитися та гарно провести вільний час. 12 травня 2019 року відбулися останні в цьому навчальному році змагання серед гуртківців СЮТур.

Після таборування, шикування та жеребкування найкращі туристи-спортсмени гуртків у складі своїх команд приступили до змагань з пішохідного туризму. Змагання проводилися на дистанції «Смуга перешкод», яка складалася з блоку А (етапи: «Навісна переправа через яр», «Переправа по мотузці з перилами через яр», «Спуск по схилу», «Підйом по схилу») та блоку Б (етапи: «Рух по купинах», «Рух по жердинах», «Встановлення намету»). Всі етапи дистанції проходили з окремим стартом на кожному із них, за проходження етапів команді нараховувалися бали, а суддівство відбувалося за безштрафовою системою. Команди вибудовували тактику проходження дистанції в залежності від рівня підготовленості її учасників: від найпростішого технічного проходження до ускладненого, з організацією супроводження та транспортування вантажу по етапах.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 13.05.2019 | Переглядів: 484 | Коментарів: 0


Вміння орієнтуватися – важлива складова в підготовці будь-якого туриста. Тому вивченню розділу «Спортивне орієнтування» нашими вихованцями приділяється неабияка увага. А для перевірки вміння швидко, а головне – правильно, орієнтуватися на місцевості щороку закладом проводяться змагання зі спортивного орієнтування для гуртківців СЮТур. Не став виключенням і цей навчальний рік: з 23 по 26 квітня 2019 року всі бажаючі гуртківці мали змогу продемонструвати свої знання та вміння, отримані на заняттях гуртка, взявши участь у змаганнях. В цьому році змагання проводилися на двох дистанціях: «Орієнтування за вибором» та «Орієнтування на розміченій дистанції». Підсумки підводилися окремо серед хлопців та дівчат у двох вікових групах: молодша (3-5 клас), старша (6-8 клас).



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 03.05.2019 | Переглядів: 854 | Коментарів: 0


Будь-які змагання – це гарна нагода продемонструвати свій рівень досягнень, порівняти власні результати з іншими учасниками, підвищити майстерність та поставити перед собою нові цілі та задачі. Саме з такою метою щорічно нашим закладом проводяться Відкриті змагання зі спортивного туризму та орієнтування. Цього навчального року цей захід було заплановано на весняні канікули, щоб, не відволікаючись на навчальний процес у школах, виявити кращих спортсменів та підготуватися до обласного етапу Чемпіонату з пішохідного туризму серед юнаків. До участі у змаганнях були запрошені кращі вихованці гуртків СЮТур м. Умань, команди з Уманського, Христинівського районів та міста Жашків. Тож з 27 по 29 березня 2019 року 45 юних спортсменів змагалися з різних видів туризму та орієнтування. Програма змагань була насиченою та динамічною: змагалися в командному та особисто-командному заліку на дистанціях «Смуга перешкод» з пішохідного туризму і «Фігурне водіння велосипеду» з велосипедного туризму, орієнтування (дистанція за вибором по пам'яті карти).



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 02.04.2019 | Переглядів: 529 | Коментарів: 0


26 березня 2019 року, під час весняних канікул, на Станції юних туристів м. Умань, пройшли змагання з топографії серед учнів закладів загальної середньої освіти нашого міста. Випробувати свої сили з топографічної підготовки виявили бажання 17 команд з 13 закладів освіти. Учасники змагалися у двох вікових групах: молодшій (6-8 класи) та старшій (9-10 класи).



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 28.03.2019 | Переглядів: 471 | Коментарів: 0


З 11 по 15 березня 2019 року на Станції юних туристів м. Умань відбулися командні змагання з пішохідного туризму в приміщеннях серед гуртківців. Змагання проходили, традиційно, в спеціально обладнаній залі закладу з можливістю вибору етапів та способу їх проходження. В порівнянні з попередніми роками було внесено декілька змін, а саме: кількісний склад команди змінився з 4 до 2 учасників та додано нові етапи: «Траверс скельної ділянки з самонаведенням» та «Переправа по колоді з використанням вертикально підвішеної мотузки». Для перемоги командам потрібно було: в період підготовки чітко продумати тактику проходження дистанції, щоб набрати максимальну кількість балів, а на самих змаганнях – безпомилково виконати технічні прийоми дистанції. Адже в цьому році значно зменшилася оціночна вартість кожного етапу і, згідно Умов змагань, команди, які «не зовсім вдало» пройшли етап, могли отримати лише мінімальні бали, а то, й взагалі, «піти в мінус». Підсумки підводилися по набраній кількості балів окремо серед жіночих та чоловічих команд (змішані команди приєднувалися до чоловічих команд) у двох вікових групах: молодшій (2-5 класи) та старшій (6-8 класи).



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 19.03.2019 | Переглядів: 445 | Коментарів: 0


Кожен турист, який вирушив у похід обов’язково повинен вміти користуватися картою та планом , визначати азимути, вимірювати відстані на карті. Знання умовних топографічних знаків допоможе вийти групі туристів з невідомих та складних ситуацій. Саме тому топографічній підготовці в нашому закладі приділяється чимала увага. А щоб перевірити рівень обізнаності та практичних вмінь у вихованців, щороку, взимку, проводяться змагання з топографії. Не став виключенням і цей навчальний рік – і з 4 по 8 лютого десятки юних туристів змагалися у вирішені непростих завдань із топографії. Змагання проводились за віковими групами: молодша та старша. В кожній групі були різні завдання з урахуванням програмного матеріалу та вікових особливостей учасників. На виконання кожного завдання відводилося по 10 хвилин, а етапів із завданнями було шість: «Таємниця топографічного знаку», «Карта і вимірювання відстаней на ній», «Читання рельєфу», «Володіння компасом та рух за азимутом», «Пам’ять карти» та «Орієнтування за місцевими ознаками та небесними світилами». За вірно виконані завдання учасникам змагань нараховувалися бали і по їх максимальній кількості визначалися переможці та призери змагань.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 12.02.2019 | Переглядів: 480 | Коментарів: 0

« 1 2 3 4 5 ... 23 24 »