Станція юних туристів м.Умань
Russian English French German Italian Spanish

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

booked.net

календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ми в соц. мережах


друзі сайту







Головна » Архів матеріалів

6-8 липня у селі Грушківка Кам’янського району Черкаської області вчетверте відбувся всеукраїнський націоналістичний, інформаційно-просвітницький «Фестиваль нескореної Nації». Не стали осторонь цієї події і вихованці Станції юних туристів м. Умань і 8 липня 2018 року здійснили поїздку до Холодного Яру, де відвідали наймасштабніший націоналістичний фестиваль Центральної України під гаслом: «Ідея кличе крізь покоління».

«Фестиваль нескореної Nації Холодний Яр», що позиціонує себе націоналістичним і просвітницьким, чотири роки поспіль гуртує свідомих, патріотично налаштованих українців.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 11.07.2018 | Переглядів: 720 | Коментарів: 0


Хто в похід, хто на змагання, а ми… на відпочинок. Саме так вирішили для себе близько трьох десятків наших вихованців і з 11 по 26 червня 2018 року активно відпочивали, творчо розвивалися та займалися улюбленою справою під час відпочинкової зміни на базі Станції юних туристів м. Умань.

Традиційно на юних відпочивальників чекали веселі ігри, розваги, пішохідні екскурсії в «Софіївку», урочище Сурчане, «Навколо Осташівки за 80 хвилин», профільні туристсько-спортивні заходи: туристська «Смуга перешкод», смуга перешкод «Екстремали», орієнтування на стадіоні Сокіл.


... Читати далі »

Автор: Kaskader | 29.06.2018 | Переглядів: 374 | Коментарів: 0


Ось і розпочалися довгоочікувані літні канікули. Як і усі діти, гуртківці СЮТур, учні школи №14,чекали на них з нетерпінням. Правда готувалися до канікул юні туристи по-особливому: підтягували фізичну підготовку, вивчали історію Другої світової війни та події, пов’язані із нею, на території Уманського та Новоархангельського районів. Адже на них чекала захоплива пригода: шестиденний пішохідний похід по місцях,де в липні та серпні 1941 року були оточені та розбиті нацистами 6-та і 12-та радянські армії.


Головна задача, яку поставили перед собою учасники походу, віднайти маловідомі факти про легендарну 99-ту стрілецьку дивізію, окремі частини якої до війни дислокувались на території Уманщини. Переважна більшість бійців дивізії загинула саме біля урочища Зелена Брама біля села Підвисоке. Частина попала в полон та була переправлена до Уманської ями.


... Читати далі »

Автор: Kaskader | 26.06.2018 | Переглядів: 500 | Коментарів: 0


Активні, ініціативні, спортивні… Саме такі працівники закладів освіти м. Умань зібралися суботнього ранку в урочищі «Звірки», щоб взяти участь в заключних в цьому навчальному році змаганнях в рамках Спартакіади працівників освіти. І це, звичайно, змагання з туризму – найекстремальніші, найромантичніші і, безперечно, найулюбленіші. Адже на лоні прекрасних краєвидів, на свіжому повітрі під спів пташок та запахи кострищ збирається щороку все більше поціновувачів активного відпочинку.

Цього року, 2 червня, на завершальні змагання Спартакіади зібралося 13 команд (7 – із загальноосвітніх навчальних закладів, і 6 – із дошкільних навчальних закладів). Також була чималою група підтримки – друзі, колеги, члени родин. Тож змагання проходили весело, азартно та цікаво.


... Читати далі »

Автор: Kaskader | 08.06.2018 | Переглядів: 384 | Коментарів: 0


Травень місяць… Підводяться підсумки навчального року. Школярі пишуть контрольні і складають іспити. А юні вихованці Станції юних туристів м. Умань теж готуються до вирішального випробування в цьому навчальному році – змагань з пішохідного туризму серед гуртківців, які, традиційно, щорічно проводять у вигляді дводенного збору-змагання в урочищі Сурчане.

І ось - 19 травня 2018 року, 10 година ранку, десятки дзвінких голосів порушили ранкову тишу урочища: хтось завершує останні приготування перед дистанцією, хтось налаштовує молодших товаришів на перемогу, а дехто закінчує ранкове прибирання після смачного сніданку з вогнища.

Перший старт на дистанції «Смуга перешкод». Всі етапи обладнані на природних перешкодах: «Купини» та «Жердини» проходять через невеликий струмочок та справжнє болото, по «Навісній переправі» та «Колоді» переправляються через водну перешкоду, а «Траверс» та «Підйоми-Спуски» організовані на доволі крутих схилах. Тому ноги мало в кого залишилися сухими та чистими, та й не всім вистачило «духу» спокійно та впевнено завершити дистанцію. Паралельно із дистанцією «Смуга перешкод» всі бажаючі мали змогу випробувати свої сили в «Конкурсній програмі», де перевірялися навички бистрої і безпечної організації бівачних робіт. Учасникам команд, на відведеному місці, необхідно було, за максимально короткий відрізок часу, встановити намет, розпалити вогнище, зав’язати 6 туристських вузлів та укласти речі у рюкзак).



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 23.05.2018 | Переглядів: 335 | Коментарів: 0


10-13 травня 2018 року в лісовому масиві поблизу с. Геронимівка Черкаського району відбувся обласний етап Чемпіонату України з пішохідного туризму серед юнаків, у якому взяла участь команда Станції юних туристів м.Умань до складу якої увійшли: Пічкур Діонісій, Красовська Катерина, Красовська Анна, Чернецька Анастасія, Троян Тарас, Слупіцький Володимир, Марущак Анастасія та Савчук Марина.

Цього річ організатори змагань вирішили перевірити учасників на міцність, тому протягом трьох днів змагань учасники взяли участь у 4-х дистанціях ІІ класу (група Б) та ІІІ класу (група А).



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 16.05.2018 | Переглядів: 354 | Коментарів: 0


З 28 квітня по 01 травня 2018 року в районі села Грушівка Первомайського району Миколаївської області проведено Кубок України серед юнаків з пішохідного туризму «Кубок Бугу». До програми включені змагання на дистанціях: «Смуга перешкод» (особисто-командна дистанція); «Смуга перешкод» (командна дистанція); «Крос-похід» (командна дистанція). Командам було запропоновано дистанції ІІ, ІІІ та ІV класу складності, відповідно до Правил змагань зі спортивного туризму. На дистанціях ІІІ – ІV класу виступали учасники старшої вікової групи; ІІ-ІІІ класу - учасники молодшої вікової групи.

Всі дистанції були розташовані в реальних умовах природного середовища, що дозволяло перевірити рівень підготовки команд у подоланні природних перешкод: річок, ярів, скель та стрімких схилів. До дистанцій включені елементи орієнтування на місцевості, рятувальних робіт та надання долікарняної допомоги.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 04.05.2018 | Переглядів: 323 | Коментарів: 0


16-19 квітня 2018 року для вихованців Станції юних туристів м. Умань було проведено особисто-командні змагання зі спортивного орієнтування. Цього року педагогічні працівники підготували для своїх підопічних дві дистанції «Орієнтування за вибором».

Першу дистанцію всі бажаючі гуртківці мали змогу пройти 16-18 квітня на території закладу. І хоч на цій дистанції учасники мали план території, а не спортивну карту, завдання ускладнювалося тим, що відшуковувати контрольні пункти їм потрібно було по пам’яті. План території з контрольними пунктами для трьох вікових груп висів у спеціально відведеному місці, куди учасники мали змогу підбігати необмежену кількість разів. Тобто на даній дистанції потрібно було не лише вміти читати карту, гарно орієнтуватися, швидко бігати, а й швидко обирати та запам’ятовувати якомога більшу кількість необхідних КП. І найкраще з цим завданням впоралися Марущак Анастасія та Устенко Тимофій в старшій віковій групі, Чернецька Анастасія та Майстренко Володимир в середній віковій групі, Басихіна Софія та Трофаїла Едуард в молодшій віковій групі.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 26.04.2018 | Переглядів: 586 | Коментарів: 0


З 19 по 23 березня 2018 року вихованці гуртків Станції юних туристів м. Умань мали змогу пройти чергове випробування своїх можливостей та перевірку знань та вмінь, отриманих під час занять. Адже, протягом тижня, згідно плану роботи закладу, проходили командні змагання з пішохідного туризму в приміщеннях. Ці змагання стали не аби яким випробуванням для більшості учасників, адже, крім технічної вправності, великий вплив на результативність мала і командна підготовленість, а саме: вміння швидко і правильно взаємодіяти між собою у наведенні переправ, організації супроводження та командної страховки. А ще – психологічна сумісність та вміння співіснувати в нестандартних умовах: зрозуміти-підтримати- допомогти.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 28.03.2018 | Переглядів: 487 | Коментарів: 0


Участь у будь-яких змагання – це не лише «смак» перемоги, а й можливість проявити себе, перевірити і підвищити свій рівень майстерності, набути «змагального» досвіду, напрацювати командні дії та й просто активно провести вільний час та поспілкуватися з однолітками-однодумцями. Саме з такою метою вихованці гуртка «Пішохідний туризм» вищого рівня навчання разом зі своїм тренером Кучеренком В.А. вирушили до Вінницької області, щоб взяти участь у «22-их обласних змаганнях з пішохідного туризму в приміщенні, Чемпіонаті області серед юнаків з пішохідного туризму в приміщенні».

Змагання проходили 16-18 лютого 2018 року в спортивній залі загальноосвітньої школи с.Агрономічного Вінницького району на дистанціях «Смуга перешкод» ІІ-ІІІ класу в особисто-командному та командному заліках. Протягом усіх днів на змаганнях панував не аби який азарт та напруження, адже сюди з’їхалися 39 команд з Вінницької та сусідніх областей, а це, загалом, трохи більше 300 учасників.



... Читати далі »

Автор: Kaskader | 23.02.2018 | Переглядів: 461 | Коментарів: 0

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 23 24 »